Ėriena su šparagais

Šie metai buvo kupini naujų įspūdžių, svajonių išsipildymo, tikslų pasiekimo ir begalės naujų produktų išbandymo. Anksčiau apsistodavau ties mėgstamais produktais, ir nemėgindavau nieko naujo. Dabar, vos tik pasitaikius progai, išmėginu kažką, ko dar niekada nesu ragavusi arba gaminusi. Šį kartą kepiau ėrieną, kurią radau Pilnas puodas parduotuvėlėje, lankydamasi Uptown Bazaar turguje Vilniuje. Jie prekiauja įvairiausiomis gėrybėmis iš ūkininkų, įskaitant pačių augintus šamus! Ten radau ne tik avių pieno produktų, apie kuriuos pakalbėsim vėliau, bet ir ėrienos, kurią susigundžiau išbandyt. Kadangi aviena turi savotišką kvapą, kuris man nelabai patinka, nusprendžiau išbandyt ėrieną. Pasirodo, ėriena itin sveika mėsa. Pasirinkus ją tikrai nesuklydau, nes jokio kvapo nebuvo, o rezultatas pranoko visus lūkesčius.

Ingredientai

  • 1 ėrienos kumpio pjausnys (~0.5 kg);
  • 8 česnako skiltelės;
  • Čiobrelio šakelės;
  • Druska;
  • Pipirai;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 3 v. š. vandens;
  • 2 v. š. citrinos sulčių;
  • 2 v. š. smulkintų petražolių;
  • Čili dribsnių;
  • Šparagų.

Gaminimo eiga

  1. Ėrienos paruošimas. Ėrienos išpjovą padaliname į 3 dalis, apibarstome druska, čiobreliais ir pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame ėrieną, suberiame pusiau perpjautas česnako skilteles su odelėmis ir įdedame keletą čiobrelio šakelių. Kepame ant vidutinio stiprumo ugnies apie 3-5 minutes iš abiejų pusių, priklausomai nuo išpjovos storio. Apvertus mėsą, kartu apverčiame ir česnakus. Mėsai iškepus, ją perkeliame į lėkštę, o česnakus paliekame keptuvėje.
  2. Į keptuvę įpilame vandenį, citrinų sultis, suberiame petražoles su čili dribsniais, viską išmaišome ir kepame 1 minutę. Šiuo padažu užpilame ėrieną, ir patiekiame su keptais šparagais.
  3. Šparagų paruošimas. Šparagus nuplauname ir perpjauname pusiau. Sudedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi, apiberiame druska su pipirais, ir įspaudžiame skiltelę česnako. Kepame 10 minučių 180 °C orkaitėje.

Ėrienos svarbu neperkepti, nes tada ji taps kieta ir sunkiai įkandama, tarsi guminė. Teisingai pasirinkus kepimo laiką, mėsa bus minkšta, sultinga, ir tikrai neperdedant- be galo skani!

Ėrieną patiekiau dailioje Valdas Studio lėkštėje.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *