Tai, ko sakiau, kad gyvenime nevalgysiu. Teisybę sako, jog niekada negalima sakyti niekada!
Rezultatas labai nustebino, tikėjausi kažko keisto ir ne itin skanaus, bet skonis primena vištieną. Drąsiai kartočiau vėl!
Varlių šlauneles galima tiek kepti, tiek troškinti. Skaniausios būna deep fried, keptos aliejuje, bet puikiai tiks ir įvairios greito troškinimo variacijos.
Kepiau gan paprastai, visi turėsit reikiamus ingredientus namuose. Vietoje kvietinių miltų galima naudoti kukurūzų miltus, tada viršus bus traškesnis. Dar geresniam efektui galima naudoti Panko džiūvėsėlius, arba paprastus džiūvėsėlius.
Ingredientai
- 200 g. varlių šlaunelių;
- 1/3 a. š. česnakų granulių;
- 1/2 a. š. rūkytos paprikos;
- 1/2 a. š. druskos;
- Žiupsnis čili dribsnių;
- 1/3 a. š. čiobrelių;
- 1/4 a. š. juodųjų pipirų;
- Augalinio aliejaus kepimui.
Apvoliojimui:
- 1 kiaušinio;
- 1 v. š. pieno;
- 1/2 puodelio kvietinių miltų;
- Pipirų, druskos, paprikos, česnakų granulių.
Gaminimo eiga
- Varlių šlauneles nuplauname po šaltu tekančiu vandeniu ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
- Sumaišome česnakų granules, papriką, druską, čili dribsnius, čiobrelius ir juoduosius pipirus. Beriame ant varlių šlaunelių, gerai jas įtriname ir dedame į šaldytuvą pastovėti 2 valandoms arba pernakt.
- Dubenėlyje išplakame kiaušinį su šaukštu pieno.
- Miltus sumaišome su pipirais, druska, paprika ir česnakų granulėmis.
- Varlių šlauneles apvoliojame miltuose, tada dedame į kiaušinio plakinį ir vėl į miltus.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame varlių šlauneles. Kepame iš abiejų pusių po 5 minutes.
Varlių šlauneles galite kepti nepjaustytas, arba pjauti pusiau- taip bus patogiau valgyti, ir atrodys kaip lazdelės.


Na o varlių šlaunelių ir ne tik galite rasti Lidl, kartas nuo karto vykstančioje Prancūzijos skonių savaitėje Duc De Coeur.
Ir ne tik varlių: įdarytų sraigių, sūrių, įvairių mėsyčių, desertų. Be vargo galima susikurti mini prancūzišką šventę tiesiog savo namuose! 🙂

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.
Skanaus!
Aušra