12 sveikų padažų salotoms idėjų

12 sveikų padažų salotoms idėjų

12 sveikų padažų salotoms idėjų jums- kad salotos niekada nebūtų nuobodžios! Čia rasit bent kelis savo naujus, o gal ir senus bet gerus mylimiausius padažus visoms salotų rūšims 🙂

Geras padažas gali paversti net pačias nuobodžiausias salotas į tokias, kurias norėsis valgyt kasdien. Išties padaže ir yra visa paslaptis (na, dar ir kokybiškuose ingredientuose).

Nors ir esu tikra itin tyro alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir prieskonių fanė, nepatingiu užsimaišyti ir kiek sudėtingesnių padažų. Stiklainiukuose šaldytuve jie sėkmingai išstovi keletą dienų, tad galima drąsiai pasiruošt į priekį.

12 padažų idėjų

ITALIŠKAS. Baltojo vyno actas, citrinų sultys, alyvuogių aliejus, majonezas, česnakas, medus, bazilikas, raudonėlis, čiobrelis, druska, juodieji pipirai, tarkuotas parmezano sūris.

TZATZIKI. Tarkuotas agurkas, natūralus jogurtas, alyvuogių aliejus, krapai, mėta, citrinų sultys, česnakas, druska.

CEZARIO (be kiaušinių trynių). Majonezas, grietinė, ančiuvių pasta, česnakas, alyvuogių aliejus, citrinų sultys, dijon garstyčios, tarkuotas parmezano sūris, druska, juodieji pipirai, vorčesterio padažas. 

TAHINI PIKANTIŠKAS. Tahini (sezanų sėklų pasta), citrinų sultys, klevų sirupas, česnakas, druska, pipirai, ryžių vyno actas, alyvuogių aliejus.

TAHINI BASIC. Tahini, citrinų sultys, alyvuogių aliejus, garstyčios, vanduo.

GRAIKIŠKOMS SALOTOMS. Alyvuogių aliejus, česnakas, raudonojo vyno actas, citrinų sultys, dijon garstyčios, raudonėlis, druska, juodieji pipirai.

JOGURTINIS. Jogurtas, ryžių actas, krapai, laiškiniai svogūnai, petražolės, česnakas, svogūnų granulės, druska, juodieji pipirai.

MEDAUS/GARSTYČIŲ. Dijon garstyčios, medus, alyvuogių aliejus, baltojo vyno actas, druska, juodieji pipirai.

CITRINŲ/ČIOBRELIŲ. Citrinų sultys, alyvuogių aliejus, čiobreliai, dijon garstyčios, česnakas, druska.

CITRINŲ/BAZILIKŲ. Citrinų sultys, citrinos žievelė, švieži bazilikai, alyvuogių aliejus, česnakas, druska, juodieji pipirai. 

AVOKADŲ. Avokadas, kalendra, česnakas, alyvuogių aliejus, laimo sultys, vanduo, druska, juodieji pipirai, kuminas. 

PESTO. Švieži bazilikų lapai, česnakas, karijų riešutai, itin tyras alyvuogių aliejus, juodieji pipirai, druska, parmezano sūris.

Kuris padažas kokioms salotoms?

Su žaliomis daržovėmis, kartais ir su keptomis labiausiai dera rūgštūs padažai (citrinų sultys, alyvuogių aliejus, tahini, padažai su actu).

Su medumi, dijon garstyčiomis man labiausiai dera su keptomis daržovėmis, kruopomis, mėsa.

Pesto padažas itin tinka makaronų salotoms, tiek šiltoms, tiek šaltoms.

Turi mėgiamą padažą, kurio čia nėra? Brūkštelk receptą į komentarus, būtinai išmėginsiu ir pasidalinsiu 😉

Na o salotų receptų galite rasti čia.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*