15 vištienos marinatų idėjų

Atsibodo to paties skonio vištiena? O gal tiesiog ieškai naujų skonių, ir nori ją perkelti į visiškai kitą levelį? Tada šitas įrašas kaip tik Tau!

Dalinuosi net 15 savo mėgiamiausių vištienos marinatų idėjų visiems skoniams, visoms nuotaikoms ir įvairiausiems patiekalams 🙂

Vištieną marinuojame pernakt šaldytuve arba palaikome bent valandą šaltai. Galima kepti orkaitėje, keptuvėje, griliuje. Dažnai (ypač su jogurtiniu marinatu) pasidarau vištienos iešmelius aka kebabus, ir kepu grilio rėžime orkaitėje. Sojų ir medaus mano favoritas wok’ams- vištieną supjaustau juostelėmis ir kepu WOK keptuvėje ant aukštos ugnies, vėliau maišau su daržovėmis, makaronais.

15 vištienos marinatų

JOGURTINIS. Graikiškas jogurtas, alyvuogių aliejus, paprikos milteliai, kuminas, cinamonas, čili dribsniai, tarkuota citrinos žievelė, citrinų sultys, druska, juodieji pipirai, česnakas.

MEDAUS/LAIMO. Medus/klevų sirupas, laimo sultys, alyvuogių aliejus, sojų padažas, čili dribsniai, česnakas, imbieras, tarkuota laimo žievelė.

TERIYAKI. Sojų padažas, apelsinų sultys, alyvuogių aliejus, rudasis cukrus, imbieras, česnakas.

HAVAJIETIŠKAS. Ananasų sultys, alyvuogių aliejus, sojų padažas juodieji pipirai, druska, imbieras, svogūnų milteliai.

MEDAUS/GARSTYČIŲ. Medus, dijon garstyčios, alyvuogių aliejus, česnakas, druska, juodieji pipirai.

FAJITA. Alyvuogių aliejus, laimo sultys, česnakų granulės, svogūnų granulės, kuminas, aitrieji pipirai, raudonėlis, kuminas, druska, paprika, juodieji pipirai.

PIRI PIRI. Alyvuogių aliejus, citrinos sultys, čili dribsniai, saldžioji paprika, česnakas.

CITRINOS IR ŽOLELIŲ. Citrinų sutys, tarkuota citrinos žievelė, itališkų prieskonių mišinys, alyvuogių aliejus, druska, česnakas, šviežios petražolės.

PESTO. Pesto padažas, alyvuogių aliejus.

AZIJIETIŠKAS. Skrudintų sezamų aliejus, ryžių vyno actas, sojų padažas, medus, juodieji pipirai.

BBQ. Alyvuogių aliejus, pomidorų pasta, rudasis cukrus, baltojo vyno actas, rūkytos paprikos milteliai, čili dribsniai, česnakas, druska, juodieji pipirai.

BALZAMINIS. Alyvuogių aliejus, balzamiko actas, bazilikas, druska, juodieji pipirai, česnakas.

CHIMICHURRI. Alyvuogių aliejus, raudonojo vyno actas, kalendra, petražolės, kuminas, druska, pipirai.

MANO MĖGIAMIAUSIAS MIX’AS. Alyvuogių aliejus, balzaminis actas, sojų padažas, citrinų sultys, rudasis cukrus, dijon garstyčios, rozmarinas, druska, juodieji pipirai, česnakas.

KEFYRO. Kefyras, alyvuogių aliejus, citrinų sultys, česnakas, paprika, druska, pipirai.

Turi savo mėgiamą marinatą, kurio nėra mano sąraše? Rašyk į komentarus, ir būtinai išbandysiu! 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Join the Conversation

  1. Labas, labai noriu pasinaudoti šiais receptais, tačiau labai trūksta informacijos apie ingridientų kiekius, jei tarkime imamas standartinis vištienos kiekis apie 0.5 kg. Ačiū.

     
    1. Sveiki, čia idėjos/ kombinacijos nenurodytam mėsos kiekiui, juk kiekvienas turės skirtingą svorį:)

       
      1. Na bet vistiek ingridientų kiekis yra svarbus, kaip žinoti kiek dėti medaus . Ingridientų balansas svarbus skoniui. Galėtume parašyti tarkim puse kg.,poto kiekvienas pasiskaičiuos .

         
        1. Ačiū, kitiems kartams pasistengsiu 🙂

           

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close