Keptų paprikų padažas

Keptų paprikų padažas

Artėja paprikų sezonas, ir jam atėjus neretai sukame galvas, ką nuveikus su tuo kalnu gražuolių?

Troškiniai, šakšukos, fajitos, salotos ir įdarytos paprikos jau kasdienybė, tad pradėjau galvot outside the box ir visai netyčia gimė idėja pasigaminti keptų paprikų padažą. Kaip tik norėjosi kažko naujo savo taip mylimiems spagečiams, nes daugmaž viskas jau buvo pabodę.

Nemeluosiu, gamindama nieko įspūdingo nesitikėjau, ir net bijojau ragaut! Paragavus pamaniau kad visai nieko, bet kai sumaišiau šį padažą su makaronais ir pradėjau valgyti… Neperdėsiu, bet jausmas lyg kažkokie burbuliukai pradėjo sproginėti burnoje! Kokie skoniai! Migdolai šiame padaže nuveikė didžiausią darbą, kažkokia fantastika jausti tą lengvą traškumą valgant makaronus 🙂 Tuo pačiu gera žinot, jog iš padažo gauname ne didžiulį kiekį riebalų, o gausybę vitaminų ir maistingųjų medžiagų.

Keptų paprikų padažo receptas labai lengvai paruošiamas, užtruksit tik kepdami paprikas orkaitėje, bet per tą pusvalandį galima jas pamiršt ir paskaityt knygą 🙂

Ingredientai

  • Raudonų, geltonų paprikų;
  • Raudonojo svogūno;
  • Česnako skiltelių;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Šviežių petražolių;
  • Saujos migdolų;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Rūkytos paprikos;
  • Čili dribsnių.

Gaminimo eiga

  1. Paprikas su svogūnu ir česnaku kepame orkaitėje (180 °C apie 30-40 min) kol suminkštės.
  2. Viską dedam į maisto smulkintuvą kartu su petražolėmis, migdolais, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Smulkiname iki tirštos masės su gabaliukais, arba iki piure- kaip jums labiau patinka.

Laikome šaldytuve, sandariame stiklainiuke. Optimaliausias laikas 2-3 dienos. Gal ir stovėtų ilgiau, bet su laiku dingsta vitaminai, o ir pati nepraktikuoju ilgo jau pagamintų produktų laikymo šaldytuve. Keičiasi tiek skonis, tiek maistinė vertė.

Maistingas padažas lauks jūsų greitiems bet sveikiems pietums. Aš tiesiog išverdu makaronus, sumaišau su šiuo padažu, įberiu tarkuoto parmezano ir viskas!🍝

Migdolai šiam padažui suteikia traškumo, kuris ypač tinka makaronų patiekaluose. Jeigu migdolų neturite, čia labai tiks ir anakardžiai arba kedro riešutai.

Taip pat savo Instagram paskyroje susukau trumpą filmuką su gamybos procesu. Kviečiu pažiūrėti ir pagauti įkvėpimą!

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*