Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas gali tapti nauju jūsų mėgiamiausiu universaliu padažu užkandžiams, daržovėms, keptoms bulvėms, salotoms, ir netgi mėsai. Sodraus skonio, kreminės tekstūros, paskaninsiantis bet kurį patiekalą. Pagaminti itin lengva, o šaldytuve jį galėsite laikyti keletą dienų, ir mėgautis su įvairiausiais patiekalais.
Kai kepu daržoves (morkas, bulves, saldžiąsias bulves), visada prisimenu šį padažą. Iki šiol neatradau skanesnio dipping sauce tiek daržovėms, tiek įvairiems trapučiams, netgi keptai duonai! O šiandien papasakosiu ne tik kaip pasigaminti šį padažą, bet ir kaip išsikepti mano mėgiamiausias saldžių bulvių lazdeles, jas paverčiant dar maistingesnėmis.
Ingredientai
- 120 g. mėlynojo sūrio ”Danablu 50+”;
- 100 ml kefyro;
- 100 ml grietinės;
- 2 v.š. majonezo;
- 2 v.š. citrinų sulčių;
- 2 skiltelės česnako;
- Žiupsnis juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga
- Sumaišome kefyrą, grietinę, majonezą, citrinų sultis, trintą česnaką, pipirus.
- Įtrupiname mėlynąjį pelėsinį sūrį ir gerai išmaišome. Gumulėlius sutriname, galima trinti iki vientisos masės arba palikti su sūrio gabaliukais.
- Uždengiame indą ir paliekame pastovėti šaldytuve bet porai valandų. Kuo ilgiau padažas pastovi šaltai, tuo geresnį skonį gausime rezultate.
Padažo likutį laikau stiklainiuke šaldytuve. Nesunaudojot arba atsibodo? Ne bėda! Sumaišykite šį padažą su kreminiu sūriu, įberkit šiek tiek puskiečio sūrio ir sudėlit į nedidelį kepimo indą. Apiberkite tarkuotu puskiečiu sūriu. Kepkite orkaitėje kol sūrio plėvelė paruduos. Rezultate turėsit nuostabaus skonio karštą padažą užkandžiams!
Šio sūrio rasite Lidl Lietuva parduotuvėse visą šią savaitę, vykstančioje Skandinavijos skonių savaitėje ”Sodergarden”. Keptam padažui tiks puskietIs sūris ”Danbo P.G.I”. Na o jei čia užsukote visai ne dėl sūrių, išmeginkite įdomius silkės, švediškų kukuliukų, ar saldymedžių skonio saldumynų pasiūlymus 🙂
Padažą pamėginkite pasigaminti bent kartą, galite naudoti pusę nurodyto kiekio, jei nenorite daug padažo (nematavau, bet gavosi apie 300ml).
Kaip pasigaminti saldžiųjų bulvių lazdeles?
Greičiausiai ne vienas susigundėte šiomis ryškiomis, gundančiomis saldžiosiomis bulvėmis 🙂 Kepiau pagal naują mėgstamiausią savo receptą, viskas labai paprasta!
Bulves supjaustome juostelėmis, pamirkome šaltame vandenyje 1 valandą, jas nusausiname. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame paprikos miltelių, čili dribsnių, druskos, juodųjų pipirų ir porą šaukštų maistinių mielių dribsnių. Išmaišome, dedame ant kepimo popieriumi patiestos skardos vienu sluoksniu. Kepame 200 °C orkaitėje 15 minučių, apverčiame, ir kepame dar 15 minučių. Patiekiame karštas, apibėrę maistinėmis mielėmis, žalumynais.
Maistinių mielių kepti nereikėtų, nes taip jos praranda vitaminus (siūlau pasidomėt, labai naudingas ir vitaminų kupinas produktas!), bet jos bulvėms kepimo metu suteikia malonų skonį, tad dalį sumaišau kepant, o dalį tiesiog beriu ant jau iškeptų bulvių, kad gautumėm ir taip mums reikalingų vitaminų.
Ir, žinoma, ragaujam bulvytes su mėlynojo sūrio padažu. Tiesiog tobula! 🙂
Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.
Skanaus!
Aušra