Plaktos fetos užtepėlė su keptais pomidorais

Plaktos fetos užtepėlė

Fetos sūris tinka ne tik salotoms, bet gali labai lengvai pavirsti į be galo skanią užtepėlę! Ja siūlau gardinti sumuštinius, tepti ant skrudintos duonos, arba naudoti kaip dipping padažą įvairiausiems užkandžiams.

Prie šios užtepėlės mėgstu patiekti ir keptus pomidorus. Jeigu jų dar nebandėt, būtinai išmėginkit! Itin tinka su makaronais, kiaušinių patiekalais, brusketomis. Dera su mocarelos ir buratos sūriais užkandžiuose.

Ingredientai

Padažui reikės:

  • 250 g. fetos sūrio;
  • 4 v.š. itin tyro alyvuogių aliejaus;
  • 6 v.š. šalto vandens.

Keptiems pomidorams reikės:

  • 1 puodelis vyšninių pomidoriukų;
  • 2 česnako skiltelės;
  • Kelios čiobrelio šakelės;
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnis druskos.

Gaminimo eiga

  1. Fetos sūrį, aliejų ir vandenį dedam į maisto smulkintuvą ir malam iki purios, vientisos piure.
  2. Beriame pomidorus į kepimo skardą. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druską, čiobrelių lapelius, plonais griežinėliais pjaustytą česnaką.
  3. Kepame 180 °C orkaitėje 35 minutes, arba kol pomidorai suminkštės ir susmegs.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*