Rūkytos skumbrės užtepėlė

Rūkytos skumbrės užtepėlė

Rūkytos skumbrės užtepėlė. Ir kaip iš nieko pagaminti kažką?

Realiai turėjau tik žuvį. Nebuvo nei duonos, nei kažko, ką galėčiau čia ir dabar suvalgyt!

Šią užtepėlę gaminu dažnokai, na dabar kol laukiuosi rečiau, nes rūkytos žuvies kaip ir nerekomenduoja, bet kartais sau leidžiu, nes labai jos pasiilgstu!

O duonytę iš nuotraukų turėjau užsišaldžius. Taip, išgirdot teisingai🤭 Kai duonos turiu daugiau, nei matau kad spėsim sunaudot, ją supjaustau riekelėmis, dedu į specialius šaldymui skirtus maišelius ir užšaldau. Na o kai prisireikia, kaip ir šį kartą, išsiimu kelias riekeles ir pasiskrudinu! Skonis kaip šviežios. Skrudinti galima skrudintuvėje arba keptuvėje, šiuo atveju kepiau su alyvuogių aliejum!

Paruošti užtepėlę užtruksit vos keletą minučių. Tiesa, kruopščiai išrinkti kauliukus iš skumbrės gali kiek užtrukti 🙂

Ingredientai

  • Rūkytos skumbrės;
  • 3 v.š. kreminio sūrio;
  • Druskos;
  • Maltų juodųjų pipirų;
  • 1/4 a.š. tarkuotos citrinos žievelės.

Gaminimo eiga

  1. Viską dedam į maisto smulkintuvą ir sumaišome, kol gausime vientisą užtepėlę.

Labai mėgstu tokius skrebučius pusryčiams, šalia kiaušinių, arba tiesiog užtepėlę naudoti kaip padažą įvairiems duoniukams, duonos lazdelėms ir pan.

Skrudintą duoną įtriname česnaku, ir ant viršaus tepame skumbrės užtepėlę, beriame šviežių smulkintų svogūnų laiškų🌱

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*