Kai pomidorų namie tiek daug, jog net nebežinai ką su jais daryti, gaminu universalų pomodorų padažą, kuris tiks ne tik makaronams, bet ir kitiems patiekalams pagardinti.
Į padažą dedu nemažai prieskonių, tad jis gaunasi toks skanus, jog gaminant kažkokį patiekalą, nereikia papildomų prieskonių. Jį naudoju ir picos padui patepti, pilu į troškinius, sriubas. Geriausia dalis yra ta, jog šį padažą galima užšaldyti, ir panaudoti kada tik prisireiks!
Tad jei turit daug pmidorų, rekomenduoju išmėginti šį receptą.
Ingredientai
- 9 pomidorai;
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 4 česnako skiltelės;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 2 v. š. pomidorų pastos;
- 3 v. š. smulkinto šviežio baziliko;
- 1 v. š. smulkintų petražolių;
- 1 a. š. rudojo cukraus;
- 1 a. š. balzaminio acto;
- 1 a. š. raudonėlio;
- 3 lauro lapai;
- Druskos;
- Pipirų;
- Čili dribsnių.
Gaminimo eiga
- Puode įkaitiname alyvuogių aliejų ir suberiame smulkiai supjaustytą morką kartu su svogūnu. Kepame apie 7 minutes kol suminkštės. Suberiame smulkintą česnaką su čili dribsniais, maišydami trumpai pakepiname.
- Į puodą sudedame supjaustytus pomidorus kartu su lauro lapais, sumažiname ugnį ir troškiname apie 15 minučių.
- Lauro lapus išimame, pomodorus sutriname iki vientisos masės, suberiame likusius prieskonius, šviežią baziliką su petražolėmis ir įpilame balzaminio acto. Gerai išmaišome ir verdame dar keletą minučių. Išvirus- atvėsiname ir supilstome į sandarius indus.
Padažą šaldytuve galima laikyti keletą dienų, tad pasilieku tiek, kiek planuoju sunaudoti. Likutį supilstau į specialius šaldymo maišelius ir dedu į šaldymo kamerą. Kai prisireiks, atšildysiu ir dėsiu į makaronus- tereikės pašildyti padažą ir išvirti makaronus. Paprasta!

Skanaus!
Aušra