Sveikas antienos troškinys su bulvėmis ir kokosų pienu

Antienos troškinys su bulvėmis

Kaip jums skamba antiena, troškinta kokosų piene su raudonojo kario pasta, imberu ir citrinžole? 🙂

Šį kartą turėjau antienos kulšelių mėsos, norėjosi kažko paprasto, neperkant jokių įmantrių ingredientų. Gaminau labai greitai paruošiamą ir švelnaus skonio troškinį, kuris puikiai tiks greitiems pietums vėsią rudens ar žiemos dieną.

Ingredientai

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. smulkinto česnako;
  • 1 v. š. smulkinto imbiero;
  • 1 v. š. smulkintos citrinžolės;
  • 1 geltonasis svogūnas;
  • 1/3 a. š. čili dribsnių;
  • 2 v. š. raudonojo kario pastos;
  • 680 g. ančių kulšelių mėsos ”Lapino Puota”;
  • 1 skardinė (400 ml) kokosų pieno;
  • 4 bulvės;
  • 1 puodelis ananaso kubelių;
  • 1 v. š. laimo sulčių;
  • 2 v. š. smulkintų petražolių.

Gaminimo eiga

  1. Aliejų įkaitiname WOK keptuvėje, aukštoje temperatūroje. Suberiame smulkintą citrinžolę, imbierą ir česnaką, maišydami kepame minutę. Suberiame svogūnų griežinėlius, pakepiname porą minučių ir galiausiai įmaišome raudonojo kario pastą. Kepiname dar 2 minutes.
  2. Suberiame antienos šlaunelių mėsą ir pakepiname keletą minučių, kol mėsa paruduos iš visų pusių.
  3. Supilame kokosų pieną, suberiame kubeliais pjaustytas bulves, uždengiame keptuvę ir troškiname 20 minučių.
  4. Į keptuvę suberiame ananasų gabalėlius, čili dribsnius, šiek tiek druskos, ir patroškiname dar keletą minučių.
  5. Nukeliame keptuvę nuo ugnies, įspaudžame šiek tiek laimo sulčių ir suberiame smulkintas petražoles.

Troškinį valgome vieną arba su ryžiais.

Jeugu mėgstate saldžiau, troškinimo metu įberkite šiek tiek rudojo cukraus, cinamono.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*