Bolivinės balandos apkepas su vištiena

Apkepas su kynva ir vištiena

Bolivinė balanda, arba tiesiog kynva, yra viena mano mėgiamiausių kruopų. Ją galima naudoti įvairiuose patiekaluose, netgi desertuose.

Kruopos ne tik skanios, bet ir naudingos. Be baltymų gausos, bolivinė balanda yra geležies ir skaidulų šaltinis, o jose yra net devynios reikalingųjų aminorūgščių rūšys! Kur dar kiti vitaminai ir mineralai… Dar neragavote? Labai raginu jas naudoti bent kartą per savaitę 🙂

Kynvos jau galima rasti ir Lidl Lietuva parduotuvėse, BIO produktų skyriuje. Labai džiaugiuosi, jog tam, kad nusipirktum šių kruopų, nebereikia važiuoti per visą miestą, ir jos gerokai lengviau pasiekiamos.

Trūksta geležies? Drąsiai vakarienei kepkit šį apkepą 🙂

Ingredientai

  • 1 brokolis iš ”Lidl turgelio”;
  • 1 puodelis pieno ”Pilos”;
  • 2 puodeliai vištienos sultinio ”Mikado”;
  • 2 puodeliai vandens;
  • 1/2 puodelio kvietinių miltų ”Castello”;
  • 1 puodelis bolivinės balandos ”Golden Sun”;
  • 5 juostelės kiaulienos kumpio ”Dulano”;
  • 500 g. vištienos šlaunelių mėsos ”Skonio ženklas”;
  • 1/4 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio ”Lovilio”;
  • 1 v. š. prieskonių mėsai.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C, o vidutinio dydžio kepimo formą patepame aliejumi arba sviestu. Kumpio juosteles apkepiname keptuvėje ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  2. Į puodą supilame sultinį kartu su pienu. Užvirus, įsijojame miltus ir pastoviai maišome, kol nebeliks gumuliukų. Suberiame prieskonius ir maišome tol, kol gausime tirštą padažą.
  3. Į padažą įpilame vandenį, suberiame bolivinę balandą, smulkintą kumpį, viską išmaišome ir supilame į kepimo formą. Ant viršaus dedame plonomis juostelėmis pjaustytą vištieną, ir perkeliame į orkaitę kepti 30 minučių.
  4. Kol apkepas kepa, brokolį supjaustome nedideliais žiedeliais ir lengvai apverdame (2-3 minutes). Nukošiame ir paliekame atvėsti.
  5. Apkepą pamaišome. Pažiūrime, ar kynva išvirusi ir as visas skystis išgaravo. Nei ne, kepame dar apie 10 minučių.
  6. Į apkepą įmaišome apvirtus brokolius, užbarstome sūrį, ir kepame dar apie 5 minutes.

Bolivinės balandos (kynvos) apkepas su vištiena

Šis apkepas minkštutis, sultingas, purus.. Toks, kurį norisi valgyti ir valgyti! Naudojau vištienos šlaunelių mėsą būtent dėl to, kad ji būtų minkštesnė ir tiesiog tirptų burnoje. Būtent taip ir buvo 🙂

Lidl Lietuva vištiena, bolivinė balanda ir mano mėgstamas kumpis

Iš kiekio recepte gavosi 2 štai tokio dydžio apkepai (pavalgyti užtektų 4 žmonėms). Pats receptas tikrai nėra sudėtingas, svarbiausia, kad mums naudingas. Beje, kumpio tikrai nerekomenduoju praleisti, jis suteikia labai gerą skonį, be kurio balanda galbūt nebūtų tokia skani.

Vakaro planas aiškus? 🙂 Gaminam, skanaujam ir sveikatinamės!

Na o jeigu turit atliekamą cukiniją, galite išsikepti štai šiuos kynvos kepsnelius.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*