Česnakiniai lipnūs vištienos kąsneliai

Sausa vištiena? Pamirškit! Lipni, ryškaus skonio ir tiesiog burnoje tirpstanti vištiena su česnakiniu padažu. Gaminau mini kąsnelius, jokio garnyro. Patiekti kaip užkandį, na o valgyti rekomenduoju su mediniais smeigtukais, nes nespėsit valyti rankų 🙂

Ingredientai

Vištienai:

  • 0.5 kg vištienos krūtinėlės;
  • Druskos ir pipirų;
  • 2 kiaušinių;
  • Džiūvėsėlių apvoliojimui.

Padažui:

  • 1/4 puodelio šviesaus sojų padažo;
  • 1/4 puodelio medaus;
  • 4 česnako skiltelės, smulkintos;
  • 2 v. š. Hoisin padažo;
  • 1 v. š. tarkuoto imbiero;

Papuošimui:

  • 2 a. š. sezamų sėklų;
  • 1  svogūno laiškas.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C ir aliejumi lengvai patepame kepimo skardą.
  2. Vištieną supjaustome norimo dydžio nedideliais kubeliais. Lengvai pagardiname druska, pipirais. Vištieną merkiame į plaktą kiaušinį, tada į džiūvėsėlius, ir dėliojame ant kepimo skardos.
  3. Vištieną dedame į orkaitę kepti 15 minučių.
  4. Puode sumaišome visus padažo ingredientus ir maišydami verdame porą minučių, kol padažas sutirštės. Į padažą sudedame vištieną ir gerai išmaišome. Visi gabalėliai turi būti pilnai padengti padažu.
  5. Patiekiame iškart. Apibarstome sezamų sėklomis ir smulkintu laiškiniu svogūnu.

Skaniausia valgyti dar šiltą, tad ilgai nelaukę, puolame vaišintis 🙂

O štai taip atrodo vidus:

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

4 Comments

  1. Oj kaip čia viskas skaniai atrodo 🙂 būtinai pamėginsiu.

     
  2. Kuo pakeisti Hoisin padažą ir imbierą?

     
    • Be hoisin padažo pasikeis skonis, atitikmenų jis nelabai turi, galit bandyt BBQ padažą arba išvis jo nedėt. Imbierą, jeigu nemėgstat, praleisčiau.

       

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *