Sausa vištiena? Pamirškit! Lipni, ryškaus skonio ir tiesiog burnoje tirpstanti vištiena su česnakiniu padažu. Gaminau mini kąsnelius, jokio garnyro. Patiekti kaip užkandį, na o valgyti rekomenduoju su mediniais smeigtukais, nes nespėsit valyti rankų 🙂
Ingredientai
Vištienai:
- 0.5 kg vištienos krūtinėlės;
- Druskos ir pipirų;
- 2 kiaušinių;
- Džiūvėsėlių apvoliojimui.
Padažui:
- 1/4 puodelio šviesaus sojų padažo;
- 1/4 puodelio medaus;
- 4 česnako skiltelės, smulkintos;
- 2 v. š. Hoisin padažo;
- 1 v. š. tarkuoto imbiero;
Papuošimui:
- 2 a. š. sezamų sėklų;
- 1 svogūno laiškas.
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitiname iki 200 °C ir aliejumi lengvai patepame kepimo skardą.
- Vištieną supjaustome norimo dydžio nedideliais kubeliais. Lengvai pagardiname druska, pipirais. Vištieną merkiame į plaktą kiaušinį, tada į džiūvėsėlius, ir dėliojame ant kepimo skardos.
- Vištieną dedame į orkaitę kepti 15 minučių.
- Puode sumaišome visus padažo ingredientus ir maišydami verdame porą minučių, kol padažas sutirštės. Į padažą sudedame vištieną ir gerai išmaišome. Visi gabalėliai turi būti pilnai padengti padažu.
- Patiekiame iškart. Apibarstome sezamų sėklomis ir smulkintu laiškiniu svogūnu.
Skaniausia valgyti dar šiltą, tad ilgai nelaukę, puolame vaišintis 🙂
O štai taip atrodo vidus:
Skanaus!
Aušra
Oj kaip čia viskas skaniai atrodo 🙂 būtinai pamėginsiu.
Skanaus! 🙂
Kuo pakeisti Hoisin padažą ir imbierą?
Be hoisin padažo pasikeis skonis, atitikmenų jis nelabai turi, galit bandyt BBQ padažą arba išvis jo nedėt. Imbierą, jeigu nemėgstat, praleisčiau.