Citrininiai vištienos sparneliai

Kol dar BBQ sezonas nesibaigė, dalinuosi dar vienu receptu, kuris patiks rūgštesnio marinato mėgėjams.

Aš, kaip visada, viską kepu orkaitėje, bet tik pasitaikius progai ir nuvykus į gamtą, receptus išbandau ir ant laužo arba grilyje. Mėsa su dūmo kvapu bei skoniu man visada labiau prie širdies, bet gyvenant bute tenka rinktis iš to, ką turi.

Šį kartą sparneliai. Nebrangus produktas, smagu valgyti rankomis, užkandžiauti draugų kompanijoje. O jei dar marinatas neįprastas, visi klausinės recepto 🙂 Viską perku sau jau įprastoje Lidl parduotuvėje. Ten ir itin vešlus bazilikas visada manęs laukia, ir visi kiti produktai su puikiu kainos ir kokybės santykiu. Niekad nenustosiu rekomenduot šios parduotuvės, kurioj apsipirkinėju jau daugelį metų- pradedant Londone, baigiant Vilnuje. O kai dar ji prie pat namų… 🙂

Keliaujam prie recepto. Jokiu būdu nepraleiskite baziliko ir sviesto, jie labai svarbūs. Sviestas suminkštins ir sušvelnins sparnelių skonį, o bazilikas suteiks gaivų aromatą.

Ingredientai

  • 600 g. viščiukų sparnelių ”Skonio ženklas”;
  • 1 citrinos iš ”Lidl turgelio”;
  • 1 v. š. medaus ”Marlene”;
  • 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų ”Kania”;
  • 1/2 a. š. jūros druskos ”Kania”;
  • 1/2 česnakų granulių ”Mikado”;
  • 1 v. š. sviesto ”Pilos”;
  • Šviežio baziliko iš ”Lidl turgelio”.

Visus produktus rasite Lidl Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 220 °C, folija patiesiame kepimo skardą.
  2.  Viščiukų sparnelius perpjauname pusiau per sąnarį arba paliekame pilno dydžio. Sparnelius sudedame į dubenį, įpilame medų ir įspaudžiame pusės citrinos sultis.
  3. Atskirame dubenėlyje sumaišome pipirus, druską, česnakų granules ir tarkuotą pusės citrinos žievelę. Pusę prieskonių suberiame į dubenį su vištiena ir gerai išmaišome.
  4. Sparnelius išdėliojame ant folija patiestos kepimo skardos, ir kepame apie 30 minučių, kol vištiena gražiai apskrus. Bekepant sparnelius apverčiame bent vieną kartą.
  5. Ištirpiname sviestą, sumaišome su likusiais prieskoniais ir šakele smulkinto baziliko. Viską užpilame ant iškepusios vištienos ir gerai išmaišome.

Sparnelius patiekiame karštus, su citrinos skiltelėmis.

Marinatas tikrai nuostabaus skonio, tad jei turit galimybę, būtinai išsikepkite šiuos sparnelius grilyje.

Jei norisi papildomos rūgštelės, įspauskite citrinos sulčių.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *