Vasara – grilio patiekalų sezonas. Kol kas man tenka tenkintis grilio rėžimu orkaitėje, bet vos tik pasitaikys proga, šį receptą išbandysiu kepti lauke. Šis receptas tiks tiems, kurie nevalgo šašlykų, dešrelių, bet vistiek nori pasidžiaugti gamta, puikiu oru, ir pasimėgauti grilyje keptu maistu. Na o jei ir valgot dešreles bei šašlykus, kartais, visai kaip ir man, norisi kitokio, sveikesnio pasirinkimo.
Visus produktus rasite mano pamėgtose Lidl parduotuvėse. Būtinai rekomenduoju nusipirkti baziliką vazonėlyje. Jis ne tik puiki puošmena virtuvėje, bet ir fantastiškai kvepia. Kai tik vieną sunaudoju, iškart perku kitą 🙂
Ingredientai
- 500 g. vištienos krūtinėlės ”Skonio ženklas”;
- 200 g. vynuoginių pomidorų ”ToPmato”;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus ”Primadona”;
- 125 g. mini mocarela rutuliukų ”Lovilio”;
- Druskos ”Kania”;
- Maltų juodųjų pipirų ”Kania”.
Pesto padažui:
- 1 puodelis (20g.) šviežių baziliko lapelių iš ”Lidl turgelio”;
- 2 v. š. parmezano sūrio ”Lovilio”;
- 2 v. š. kedro riešutų ”Alesto”;
- 1 česnako skiltelė;
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus ”Primadona”.
Gaminimo eiga
- Medinius iešmelius mirkome vandenyje 1 valandą arba ilgiau.
- Orkaitėje įjungiame grilio rėžimą, nustatome 220 °C temperatūrą.
- Vištieną supjaustome kubeliais. Veriame ant iešmelių: 4 vištienos gabalėliai, 3 pomidorai. Abi puses aptepame aliejumi, apibarstome pipirais ir druska.
- Vištienos iešmelius kepame grilio rėžime iš abiejų pusių apie 6 minutes, arba tol, kol pilnai iškeps. Kepimo laikas priklausys nuo vištienos gabaliukų dydžio.
- Paruošiame pesto padažą. Į blenderį sudedame bazilikus, kedro riešutus, parmezano sūrį ir česnaką. Viską susmulkiname. Įberime šiek tiek druskos ir pipirų, pilame aliejų, ir dar kartą viską permalame iki vientisos masės.
- Iškepusius vištienos iešmelius išimame iš orkaitės, ir iš abiejų iešmelių galų veriame mocarelos rutuliukus. Viską aptepame pesto padažu ir patiekiame dar šiltus.
Pesto pasigamint yra neįtikėtinai lengva, ir tikrai visiems rekomenduoju bent kartą jį pasigaminti patiems. Man jis žymiai skanesnis nei pirktinis, o smagiausia tai, kad gali reguliuot skonį pagal save. Aš mėgstu ne tokio stipraus skonio, su daugiau riešutų negu baziliko. Jis puikiai tiks daugumai grilio patiekalų.
Vasara man patinka tuo, kad ji suartina žmones. Vėlyvą pasavarį atidarome grilio sezoną, susitinkame su draugais, mėgaujamės puikiu maistu ir dar geresne draugija. Tad gaminkim, kvieskim draugus ir artimuosius į svečius, dalinkimės ir džiaukimės kiekviena puikia akimirka ir ta vasara, kurios turime tiek nedaug!
Skanaus!
Aušra