Kaip teisingai iškepti antienos krūtinėlę vos per 15 minučių

Kaip iškepti anties krūtinėlę?

Dažnas mūsų neretai prisibijome antienos kaip kažkokios mistinės mėsos, kurią neaišku kaip reikia paruošti. Iš tiesų antieną paruošti visiškai nėra sunku, priklauso nuo idėjos kaip ir su kuo ją valgysite, kokiame patiekale.

Šį kartą noriu pasidalinti antienos krūtinėlės kepimo keptuvėje metodu, kuris manęs dar nei karto nenuvylė. Naudojant šį būdą pasišalins visi nereikalingi riebalai, mėsa bus minkšta, sultinga ir aromatinga.

Kur panaudoti antienos filė?

Sumuštiniams / vieno kąsnio užkandžiams;

Valgyti su įvairiais garnyrais;

Tortilijoms;

Blynelių įdarui;

Salotoms.

Filė kepimas itin paprastas, tereikia sekti šiuos esminius žingsnius.

Ingredientai

  • 2 antienos krūtinėlės filė ”Lapino Puota”;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Česnako skiltelių;
  • Čiobrelio šakelių.

  1. Visų pirma, antienos krūtinėlės filė nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir paguldome ant pjaustymo lentelės odele į viršų. Aštriu peiliu supjaustome odelę nedideliais kvadratėliais, stengdamiesi neįpjauti mėsos.

2. Antieną iš abiejų pusių apiberiame jūros druska ir smulkintais juodaisiais pipirais, sudedame į lėkštę ir padedame į šaldytuvą 3 valandoms neuždengtą. Naudojant šį metodą, druska padės ištraukti riebalus iš mėsos, ko pasekoje turėsime skanesnę antieną su traškia odele.

3. Antienos filė dedame į vėsią keptuvę odele žemyn – tokiu būdu antiena išskirs riebalus palaipsniui. Kepsime vidutinio stiprumo temperatūroje. Jeigu mėsą dėtumėme į karštą keptuvę, riebalai pilnai neišsiskirtų, ir susidarytų didelis sluoksnis riebos, sunkiai susikramtančios mėsos.

4. Keptuvėje susikaupus riebalams, juos nupilame ir vėliau būtinai panaudojame bulvių kepime.

5. Kepimo laikas. Pagrinde antieną kepsime odele žemyn, iš viso apie 15 minučių, priklausomai nuo filė dydžio. Į keptuvę sudedame čiobrelio šakeles, česnakų skilteles, apverčiame mėsą ir kepame dar apie 3 minutes.

6. Keptuvę uždengiame ir paliekame mėsą ”pailsėti” 5 minutėms. Perkeliame ant pjaustymo lentelės, supjaustome norimo dydžio griežinėliais ir patiekiame su mėgiamu garnyru ar padažu.

Jeigu mėgstate antieną, ruošiatės šventėms ar svečių sutikimui, būtinai išbandykite šį kepimo metodą. Iškepsit greitai, o antieną galėsite netgi panaudoti įvairiems užkandžiams ar sumuštinukams.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*