Kai tradiciniai kotletai tampa tiesiog nuobodūs, mes improvizuojam! Prie kotletų reikia gero garnyro, o šie kepneliai – viskas viename: ir daržovės, ir kruopos, ir mėsa. Puikūs greitai paruošiami kepsneliai, kuriuos tiesiog privalo išbandyti kiekvienas.
16 kepsnelių reikės:
Ingredientai
- 500 g. maltos vištienos;
- 1 puodelis (220 ml) grikių;
- 120 g. špinatų;
- 1 brokolis;
- 1 svogūnas;
- 1 kiaušinis;
- 1 v. š. grietinės;
- 1/4 puodelio džiūvėsėlių;
- Druskos ir pipirų pagal skonį;
- Alyvuogių aliejaus kepimui;
- Džiūvėsėlių apvoliojimui.
Gaminimo eiga
- Brokolį sulaužome žiedeliais ir pilnai sumalame blenderio pagalba. Supilame į didelį dubenį.
- Susmulkiname nuplautus špinatus ir keptuvėje kepiname su alyvuogių aliejumi tol kol jie susitrauks ir suminkštės. Perkeliame į dubenį.
- Išverdame grikius. Sudedame į blenderį kartu su smulkinta vištiena ir permalame kartu tam kad viskas gerai susimaišytų. Perkeliame į dubenį.
- Susmulkiname svogūną ir suberiame į dubenį. Taip pat suberiame džiūvėsėlius, įmušame kiaušinį, įdedame šaukštą grietinės ir pagardiname prieskoniais. Viską gerai išmaišome.
- Formuojame ovalius kepsnelius, iš abiejų pusių pavoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje, alyvuogių aliejuje. Kepant apverčiame 4-5 kartus.
Viršuje produktai prieš kepsnelių formavimą, apačioje – iškepti.
Valgome tiesiog su padažu arba daržovėmis. Padažą gaminau iš graikiško jogurto, česnakų ir krapų. Viską pagardinau druska, nors galima įdėti ir daugiau prieskonių, citrinos sulčių.
Skanaus!
Aušra