Vištienos kepsneliai su grikiais

Kai tradiciniai kotletai tampa tiesiog nuobodūs, mes improvizuojam! Prie kotletų reikia gero garnyro, o šie kepneliai – viskas viename: ir daržovės, ir kruopos, ir mėsa. Puikūs greitai paruošiami kepsneliai, kuriuos tiesiog privalo išbandyti kiekvienas.

16 kepsnelių reikės:

Ingredientai

  • 500 g. maltos vištienos;
  • 1 puodelis (220 ml) grikių;
  • 120 g. špinatų;
  • 1 brokolis;
  • 1 svogūnas;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 v. š. grietinės;
  • 1/4 puodelio džiūvėsėlių;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui;
  • Džiūvėsėlių apvoliojimui.

Gaminimo eiga

  1. Brokolį sulaužome žiedeliais ir pilnai sumalame blenderio pagalba. Supilame į didelį dubenį.
  2. Susmulkiname nuplautus špinatus ir keptuvėje kepiname su alyvuogių aliejumi tol kol jie susitrauks ir suminkštės. Perkeliame į dubenį.
  3. Išverdame grikius. Sudedame į blenderį kartu su smulkinta vištiena ir permalame kartu tam kad viskas gerai susimaišytų. Perkeliame į dubenį.
  4. Susmulkiname svogūną ir suberiame į dubenį. Taip pat suberiame džiūvėsėlius, įmušame kiaušinį, įdedame šaukštą grietinės ir pagardiname prieskoniais. Viską gerai išmaišome.
  5. Formuojame ovalius kepsnelius, iš abiejų pusių pavoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje, alyvuogių aliejuje. Kepant apverčiame 4-5 kartus.

Viršuje produktai prieš kepsnelių formavimą, apačioje – iškepti.

Valgome tiesiog su padažu arba daržovėmis. Padažą gaminau iš graikiško jogurto, česnakų ir krapų. Viską pagardinau druska, nors galima įdėti ir daugiau prieskonių, citrinos sulčių.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*