Minkšta ir sultinga lėtai kepta antis Kalėdoms

Lėtai kepta antis

Kalėdoms esant jau visai nebe už kalnų, ir pradedant galvoti apie šventinį meniu, visada pradedu nuo pagrindinio akcento- anties. Aplink ją suksis visi kiti patiekalai, na o antis ant mano stalo turi būti nepakartojama!

Šį kartą nusprendžiau išmėginti slow roasting metodą, sako, jog ančiai jis pats geriausias. Užtrukau geras 4 valandas, tačiau rezultatas išties vertas pastangų. Antis sultinga, minkšta, didžioji dalis riebalų išvarvėjo, na o odelė buvo traški ir maloni akiai- antis atrodė išties puikiai.

Nors antis ir yra labai riebi, joje gausu daug baltymų ir geležies, tad aš labai vertinu šią mėsą. Žinau, jog ne visi mėgsta antieną, bet man ji artimesnė netgi už vištieną!

Nepatingėkit ir išmėginkit šį receptą. Vargo daug nebus, tiesiog reikės visą kepimo laiką, t. y. 4 valandas, būti namuose, kad galėtumėte reguliariai apversti paukštį.

Ingredientai

Padažui:

  • 50 ml sojų padažo;
  • 2 v. š. klevų sirupo;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 3 v. š. apelsinų sulčių.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 160 °C.
  2. Anties odą ties krūtinėle, šlaunimis ir nugara įpjauname horizontaliai ir vertikaliai, neįpjaudami mėsos.
  3. Druska įtriname anties vidų ir odą. Antį prikemšame apelsinų ketvirčiais, įdedame pusiau perpjautą česnaką ir surišame ančiai kojas.
  4. Paguldome antį ant grotelių krūtinėle į viršų, ir kepame 1 valandą.
  5. Mediniais įrankiais apverčiame paukštį, ir kepame dar 1 valandą.
  6. Vėl apverčiame antį ir kepame 1 valandą.
  7. Paruošiame padažą: sojų padažą sumaišome su klevų sirupu, apelsinų sultimis ir trintu česnaku.
  8. Anties nebeverčiame. Viršutinę pusę aptepame padažu ir kepame 30 minučių.
  9. Apverčiame antį, aptepame padažu kitą pusę ir kepame dar 30 minučių.
  10. Antį išimame iš orkaitės ir leidžiame pastovėti 15 minučių prieš ją supjaustant.

Antis prieš kepimą

Iškeptą antį galite patiekti su mėgiamu saldžiu arba saldžiarūgščiu padažu: slyvų, spanguolių ar kitu.

Jeigu kepimo laikas jums per ilgas, galite išbandyti šį orkaitėje keptos anties receptą. Paruošimas gerokai trumpesnis, antis galbūt šiek tiek riebesnė, tačiau skonis taip pat puikus.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*