Lipni saldi vištiena su sezamų sėklomis

Pats skaniausias kinų maistas išsinešimui, tik nieko iš niekur nereikia neštis – galima pasigaminti namuose! Buvo pasakiškai skanu, tiesą pasakius ne kiekvienam kiniečių take away restorane pavyks gauti tokios skanios vištytės! Plius, žinai kokiuose riebaluose ji buvo gaminama!

Pagal originalų receptą, šią vištieną reikėtų virti riebaluose (taip ji bus traškesnė, gal net dar skanesnė). Bet aš jau kuris laikas riebaluose nieko neverdu, tad ją tiesiog kepiau ant mažo aliejaus kiekio – gavosi ne ką prasčiau! Taigi visi norintys save pasilepint nekasdieniška vitiena, pirmyn prie recepto! 🙂

Ingredientai

  • 250 g. vištienos, supjaustytos mažais gabalėliais;
  • Rapsų aliejaus, kepimui;
  • 1 česnako skiltelė, išspausta;
  • Baltų sezamo sėklų, papuošimui.

TEŠLAI:

  • 1/2 puodelio (65 g) miltų;
  • 1/4 puodelio kukurūzų miltų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 kiaušinio baltymas;
  • 1/3 puodelio (80 ml) šalto vandens;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • Žiupsnis druskos.

PADAŽUI:

  • 2 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • 1 valg. šaukšt. ryžių vyno;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. kukurūzų miltų;
  • 1/3 puodelio (80 ml) vandens.

Gaminimo eiga

  1. Visus padažo ingredientus sumaišome ir padedam į šalį.
  2. Visus tešlos ingredientus sumaišome, patikriname kad neliktų jokių gumulėlių. Sudedam vištieną į tešlą ir maišome tol kol visa vištiena bus padengta tešla.
  3. Keptuvėje įkaitiname aliejų (stengiausi jo naudoti kiek įmanoma mažiau). Dedame vištieną, gabalėlius atskiriame vieną nuo kito. Kepame iš abiejų pusių tol kol vištiena taps auksinės spalvos. Išėmę vištieną ją dedame ant popierinės servetėlės, kad sugertų aliejaus perteklių.
  4. Kitoje keptuvėje įkaitiname lašelį aliejaus ir suberiame smulkintą česnaką. Po kelių sekundžių supilame padažą ir viską gerai išmaišome. Padažas pradeda labai greitai tirštėti, tad nieko nelaukę sudedame vištieną ir maišome tol kol visa vištiena bus padengta šiuo lipniuoju padažu.
  5. Vištieną patiekiame kol ji dar karšta, gausiai apibėrę sezamo sėklomis. Rekomenduoju patiekti su basmati ryžiais.

Labai skaniai pavalgėme tą dieną! 🙂 Sekančią dieną pabaigėme vištienos likučius, skonis buvo ne prastesnis nei kątik pagamintos vištienos. Ir taip, ji gan rieboka, labai minkšta ir puri. Porcijoje bus maždaug pusė dienos riebalų normos, tad tą dieną stenkitės nevalgyti kito maisto turinčio riebalų, arba bent jau jų kiekį apriboti. Kaip mėgstu sakyti, vis geriau nei užsisakyti picą 😀 Patiekalas vertas mini nuodėmės!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *