Meksikietiška Fajita su vištiena

Fajita arba fadžita, populiarusis meksikiečių patiekalas. Jau kuris laikas labai mėgstu meksikietišką virtuvę ir vis ką nors naujo pasigaminu, na o fajitas valgom nebe pirmą kartą. Receptas labai paprastas, paruošimas greitas, o fajitas ruošiu dvejopai: arba su traškiomis daržovėmis, arba su pilnai iškepusiomis ir minkštomis. Abejais atvejais galutinis rezultatas puikus, skiriasi tik daržovių būsena.

Ingredientai

  • 500 g. vištienos krūtinėlės;
  • 3 skirtingų spalvų paprikos;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 1 nedidelis baltas svogūnas;
  • 1 valg. šaukšt. paprikos prieskonių;
  • 1 valg. šaukšt. malto kumino;
  • 2 česnako skiltelės arba česnako prieskoniai;
  • 1/2 arbat. šaukš. kajeno pipiro;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Šviežių čili pipirų (jei norit aštriai);
  • 1/2 laimo sulčių;
  • Augalinio aliejaus kepimui;
  • Salsos padažo;
  • Mažų tortilijų/lavašo (rinkitės iš sveiko maisto skyriaus, kuo mažiau priedų).

Gaminimo eiga

  1. Vištieną supjaustome plonomis juostelėmis, man asmeniškai skaniau mažesni gabaliukai. Pamarinuojam kartu su visais prieskoniais, česnaku, laimo sultimis ir lašeliu aliejaus. Paliekam valandai.
  2. Paprikas supjaustome plonomis juostelėmis, svogūnus taip pat. Kepame nedideliame aliejaus kiekyje tol kol pilnai iškeps arba kol vis dar bus traškios (abu variantai skanūs).
  3. Kitoje keptuvėje kepame vištieną kol iškeps. Kepimo laikas priklauso nuo gabaliukų dydžio, maniškiai kepė iki 10 minučių. Į iškepusią vištieną sudedame daržoves ir dar porą minučių pakepame, viską gerai išmaišome. Paragaujam ar nieko netrūksta, galime įberti daugiau druskos arba čili pipirų.
  4. Tortilijas suvyniojame į foliją ir dedam kelioms minutėms į įkaitintą orkaitę. Folija neleis joms apskrusti. Tortilijas patieksime dar šiltas kartu su vištiena.
  5. Paruošiame salsa padažą. Pripažinsiu, tingėjau gamintis tad nusipirkau jau paruoštą. Jūs, mielosios, ne tinginės, tad pirmyn: sutrinam prinokusius pomidorus su šakele kalendros, įspaudžiam šiek tiek laimo sulčių, pagardinam druska su pipirais, ir įdedam smulkinto raudono čili pipiro. Čia bene paprasčiausias ir greičiausias salsos receptas 🙂
  6. Viską patiekiame! Mėsytę dedam į dar šiltą lavašą (kad neatšaltų, laikykit toje pačioje folijoje), pagardiname salsa, užlenkiame kraštus ir skanaujame!

Kadangi vištiena yra pagrindinė mėsa kurią valgau, ji gan greitai atsibosta, bet būtent taip paruošta ji ne tik kad išlieka sveika, sultinga, bet ir turi kažkokį nepaaiškinamai įpatingą ir neatsibostantį skonį. Valgyčiau ir valgyčiau!

Sekantį kartą gaminsime meksikietiškuosius taco. Jau esu gaminusi, receptą galite rasti čia, tiesiog bandysim naują receptą. Tacos su sūriu yra tiesiog dieviški!

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*