Minkšta vištiena meduje ir pekanuose

Dėl šio recepto visi vištienos mylėtojai turėtų būti pamišę! Pirmą kartą mano gaminta vištienos krūtinėlė net ne šiaip sau minkšta, o burnoje tirpstanti 🙂 Kadangi receptas šiek tiek nuodėmingas, siūlau patiekti nedidelį gabalėlį šios vištienos, o šalia jos – kuo daugiau salotų ar kito lengvo garnyro. Aš šią vištieną ruošiau mūsų savaitiniams pietums dėžutėse, žinodama kad ją valgysim dienos metu ir didesnis kalorijų kiekis nebus problema. Ruošiau apie 700 g. vištienos, tad ingredientų kiekį prisitaikykit pagal savo poreikius.

Ingredientai

  • 700 g. vištienos krūtinėlės;
  • 1 puodelis pekano riešutų;
  • 4 valg. šaukšt. migdolų miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. šviežio medaus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

  1. Blenderyje sumalu pekanus iki miltinės tekstūros (gali likti smulkių gabaliukų). Maltus pekanus sumaišau su migdolų miltais (juos naudoju vietoj paprastų miltų) ir druska.
  2. Vištienos krūtinėlę supjaustau juostelėmis ir rankomis gerai įmasažuoju medų.
  3. Keptuvėje ištirpinu sviestą ir supilu aliejų, leidžiu įkaisti. Vištieną volioju pekanuose ir dedu į keptuvę. Lengvai pakepu iš abiejų pusių kol mėsa paruduos.
  4. Orkaitę įkaitinu 175 °C temperatūroje. Lengvai apkeptą vištieną sudedu į kepimo indą ir pašaunu į orkaitę, kur kepsime dar 20 minučių. Vištieną kepdami svieste keptuvėje ją lengvai apskrudinam ir suteikiam jai minkštumo. Kepimą į orkaitę perkeliu tam, kad mėsa nesugertų visų riebalų. 

Na o dabar traukiame mėsytę iš orkaitės ir ragaujam! 🙂 Man tai bene skaniausia vištiena, kurią teko valgyti. Net nejuokauju!

Vištieną patiekiau su kopūstų ir morkų salotomis, kurių receptą galite rasti čia.

Taip pat labai rekomenduoju naudoti kuo šviežesnį medų – aromatas neišpasakytas!

Tikra tiesa, kad virtuvėje galime kurti stebuklus..

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*