Noodles su vištiena ir kinietiškuoju Pak Choi

Ilgai vargau su recepto pavadinimu. Noodles nesinori vadinti “lakštiniais makaronais“ – ne tik kad neskamba tinkamai, bet ir išgirdus šį žodį įsivaizduoju plokščius makaronus skirtus lazanijai. Gal čia tik aš, bet va su tokiom problemom mes, blogeriai, gyvenam 🙂

Jei mėgstat azijietiško tipo patiekalus, šis skanumynas turėtų Jums patikti. Net mano vyras jį įvertino kaip patį skaniausią patiekalą, nors maisto paprastai jis nesureikšmina. Gal dėl išskirtinio saldžiarūgščio skonio, gal dėl pak choi (tai yra kinietiškas lapinis kopūstas) – dabar žinau kokio tipo patiekalus gaminsiu dažniau!

Kiekis kurį gaminau – pavalgyti vienam žmogui.

Ingredientai

  • 1 gabalėlis vištienos krūtinėlės;
  • 1 lakštas noodles (lakštinių makaronų);
  • 1 pak choi (kinietiškas kopūstas);
  • 2 arbat. šaukšt. lengvo sojų padažo;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 arbat. šaukšt. tarkuoto šviežio imbiero;
  • 1 laimo sultys;
  • 1 arbat. šaukšt. ryžių vyno;
  • 1 arbat. šaukšt. medaus;
  • 1 arbat. šaukšt. vandens;
  • 1/2 arbat. šaukšt. čili dribsnių;
  • Žiubsnis druskos bei pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • 1 1/2 arbat. šaukšt. kokosų aliejaus.

Papuošimui: sezamų sėklų ir laiškinio svogūno.

Gaminimo eiga

  1. Užvirkite puode vandenį, įberkite žiubsnį druskos. Būkite pasiruošę dubenį su šaltu vandeniu. Vandeniui užvirus, įdėkite pak choi, palaikykite apie 10 sekundžių, o ištraukus perdėkite į šaltą vandenį.
  2. Įdėkite noodles į verdantį vandenį ir išvirkite naudodamiesi instrukcija ant pakelio.
  3. Supjaustom vištieną juostelėmis, pabarstome druska bei pipirais. Įkaitinam aliejų keptuvėje ir sudedam vištieną. Kepam iš abiejų pusių tol kol jos paruduos ir gražiai apskrus. Išimam vištieną iš keptuvės ir laikinai padedam į šalį.
  4. Dubenėlyje sumaišome trintą česnaką, tarkuotą imbierą, laimo sultis, sojų padažą, medų, ryžių actą, vandenį, čili dribsnius bei šiek tiek druskos ir pipirų.
  5. Sumaišome makaronus su dalimi šio padažo ir sudedame į lėkštę. Visus vištienos gabaliukus pamirkome šiame padaže ir ištraukus dedam ant makaronų. Merkiame pak choi lapus ir dedame ant makaronų. Viską apibarstome sezamų sėklomis ir smulkintu laiškiniu svogūnu.

Šį patiekalą be dvejonių gaminsiu dar ne kartą. Pasidalinkite savo mėgstamiausiais azijietiškais receptais komentarų skiltyje apačioje 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*