Raudonųjų lęšių makaronai su antienos dešrelėmis

Raudonųjų lęšių makaronai

Mėgstate makaronus, tačiau netoleruojate glitimo? Turiu išeitį- raudonųjų lęšių makaronai! Skonis gam panašus į įprastus makaronus, tačiau jie šiek tiek kietesni. Virimo laikas vos ilgesnis, bet verta palaukti porą minučių ilgiau.

Tad jei baimindavotės makaronus valgyti vakarienei, šiuos lęšių makaronus valgykit drąsiai. Vietoje angliavandenių juose gausu baltymų, kas labai tinka vakarui. O kad skonis būtų ypatingas, prie makaronų derinau parūkytas antienos dešreles.

Norite vegetariško varianto? Ne problema. Vietoje dešrelių naudokite daržoves: brokolius, cukiniją, šviežius pomidorus, kalafiorą.

Ingredientai

  • 1 v. š. aliejaus kepimui;
  • 6 parūkytos antienos dešrelės ”Lapino puota”;
  • 1 svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 400 ml vištienos sultinio;
  • 1 skardinė pomidorų savose sultyse;
  • 200 ml pieno arba grietinėlės;
  • 200 g. raudonųjų lęšių makaronų;
  • Jūros druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • Natūralių prieskonių makaronams;
  • 100 g. tarkuotos mocarelos;
  • Svogūnų laiškų.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame smulkintus svogūnus su pjaustytomis dešrelėmis ir keletą minučių pakepiname. Įspaudžiam česnaką, pakepame dar 30 sekundžių.
  2. Supilame sultinį, pomidorus, pieną, suberiame makaronus ir prieskonius. Išmaišome, užvirus uždengiame keptuvę ir troškiname apie 15 minučių, kol makaronai suminkštės ir sugers padažą.
  3. Keptuvę nukeliame nuo ugnies, įmaišome pusę sūrio. Likusią mocarelą užbarstome ant makaronų, keptuvę uždengiame dangčiu ir paliekam porai minučių, kol sūris išsilydys.
  4. Makaronus patiekiame su smulkintais svogūnų laiškais.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *