Ryžių makaronai su vištiena ir daržovėmis

Patiekalas, nuo kurio niekad neapsunkstu. Švelnaus skonio, kupinas baltymų, na o valgant su lazdelėm valgai lėčiau ir suvalgai mažiau, kadangi tenka daugiau kramtyti. Vieni pliusai! Ryžių makaronai visai neseniai tapo vienu mano mėgstamiausių patiekalų ingredientų, tad stengiuos kuo dažniau ir kuo daugiau gaminti naudodama būtent juos. Jei kam nors dar neteko su šiuo gėriu susidurti, įdedu nuotrauką:

asian-rice-noodles

Pats geriausias dalykas yra šių makaronų paruošimo greitis – tereikia poros minučių! Na o kad jau susipažinome su ryžių makaronais, keliaujame tiesiai prie recepto.

Ingredientai

  • 2 ryžių makaronų lakštai (100-150g);
  • 2 valg.  šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 nedidelė vištienos krūtinėlė;
  • 1/2 puodelio pupelių daigų (angl. bean sprouts);
  • 1/2 puodelio ankštinių žirnių;
  • 1/2 puodelio shiitake grybų (tiks ir pievagrybiai);
  • 2 valg. šaukšt. žuvies padažo;
  • 2 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • 2 valg. šaukšt. ryžių vyno (tiks ir baltas vynas);
  • 1 plaktas kiaušinis;
  • 1 svogūnas.

Gaminimo eiga

  1. Ryžių makaronus paruošiam pagal instrukciją. Šiuos plonus makaronus tereikia pamerkti į karštą vandenį porai minučių.
  2. Keptuvėje įkaitinam aliejų, sudedam vištieną pjaustytą juostelėmis ir pavartydami kepam kol mėsa iškeps.
  3. Sudedam daigintas pupeles (bean sprouts), ankštinius žirnius, juostelėm pjaustytą svogūną bei grybus. Kepam tol kol grybai pradės ruduoti, tada supilam padažus ir vyną, viską gerai išmaišome.
  4. Daržoves pastumiame į keptuvės šoną. Supilame plaktą kiaušinį ir maišydami jį iškepame, tada sumaišome kartu su daržovėm bei vištiena. Ryžių makaronus nukošiame, sudedam į keptuvę, viską gerai išmaišom, pakepam minutę ir galime iš karto patiekti.

Kaip matote, tai tikrai daug pastangų nereikalaujantis patiekalas. Patiekiame apibarstę sezamų sėklomis arba smulkintais laiškiniais svogūnais.

Skanaus!

Aušra

 

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*