Saldžiarūgštė vištiena su paprikomis ir pievagrybiais

Saldžiarūgštė vištiena su daržovėmis

Saldžiarūgštė vištiena- amžina klasika. Dalinuosi saldžiarūgštės vištienos supaprastintu receptu! Skonis nerealus. Patiekiam su kiaušininiais makaronais, nes jie ne tik labai skanūs, bet ir šliurpti juos itin smagu!

Padažą perku jau paruoštą, nors jį galima lengvai pasidaryti ir namų sąlygomis. Turint dvi mažyles namie tenka taupyti kiekvieną minutę, tad užimtomis dienomis padažą tiesiog nusiperku: ir mama viską spėja, ir šeimai laiko lieka 🙂 Puikus išradimas!

Ingredientai

  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 1 šalotinio svogūno;
  • 3 skirtingų spalvų paprikų;
  • 6 rudųjų pievagrybių;
  • 500 g. vištienos šlaunelių mėsos;
  • 3 v.š. kukurūzų krakmolo;
  • 1 pakelis saldžiarūgščio padažo;
  • 1 a.š. sezamų sėklų;
  • Laiškinių svogūnų;
  • Kiaušininių makaronų.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Beriam smulkintą česnaką, pakepinam minutę, ir sudedam smulkintą šalotinį svogūną. Pakepinam, sudedam kubeliais pjaustytas paprikas, pievagrybius, kepam kol suminkštės. Viską perkeliam į lėkštę.
  2. Vištieną supjaustom kubeliais ir sumaišom su kukurūzų krakmolu. Į tą pačią keptuvę pilam šiek tiek aliejaus, įkaitinam, suberiam vištieną ir ant aukštos kaitros maišydami kepame tol, kol pilnai iškeps (apie 10min). Sudedam atgal daržoves, išmaišome, beriam smulkintus laiškinius svogūnus, supilame saldžiarūgštį padažą. Užverdame.
  3. Išverdam kiaušininius makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Dedam į lėkštę, ant viršaus- saldžiarūgštę vištieną. Apiberiame sezamų sėklomis, smulkintais laiškiniais svogūnais.
  4. Patiekiame su virtais kiaušininiais makaronais.

Visiškai nesudėtinga, vakarienę paruošite itin greitai.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Rašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *