Traški saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena mane lydi nuo pat mažumės, nes ją gamindavau nuo pat -iolikos! Su laiku tik išmoksti atsirinkti kuo kokybiškesnius produktus, taip pat patobulinti mėgiamus receptus.

Nežinau ar dar yra nebandžiusių pasigaminti šios puikios vištienos, bet jeigu yra, tai tikrai labai daug praradote! Paskubėkit ištaisyt šią grubią klaidą, ir pasinaudokit mano receptu, kurio tikrai neįmanoma sufeilint 🙂

Ingredientai

Vištienai:

  • 450 g. vištienos ”Skonio ženklas”;
  • 2 kiaušinių baltymai;
  • 1/2 puodelio kvietinių miltų;
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių;
  • 3 v. š. krakmolo;
  • 1/2 puodelio šalto vandens;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus.

Padažui:

  • Aliejaus kepimui;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 2 laiškiniai svogūnai;
  • 1/2 puodelio saldžiarūgščio padažo ‘‘Vitasia”.

Papuošimui:

  • Sezamų sėklos.

Gaminimo eiga

  1. Išplakame kiaušinių baltymus ir įmaišome visus likusius ingredientus tešlai. Sudedame nedideliais gabaliukais supjaustytą vištieną ir gerai išmaišome.
  2. Didelėje keptuvėje, geriausia WOK, gerai įkaitiname keletą šaukštų aliejaus ir sudedame vištieną. Geriausia kad ji būtų vienu sluoksniu, tad galite kepti per 2 kartus.
  3. Vištienos gabaliukus greitai atskiriame bekepant. Pavartome, stengiamės kad jie nesuliptų ir gerai apkeptų iš visų pusių. Kepame iki 10 minučių ant aukštos, vėliau ant vidutinės ugnies. Iškepusią vištieną sudedame į lėkštę.
  4. Keptuvėje apkepiname smulkintą česnaką su laiškiniais svogūnais, maždaug porą minučių. Atgal į keptuvę sudedame vištieną, supilame saldžiarūgštį padažą ir išmaišę pakepame dar porą minučių.
  5. Vištieną patiekiame su ryžiais, apiberiame sezamo sėklomis.

Ši saldžiarūgštė vištiena tiesiog tirpsta burnoje, yra išties nepakartojamo skonio. Patiekalas tikrai nėra dietinis, bet stengiausi gaminimo procese naudoti kuo mažiau aliejaus. Paprastai tokio tipo receptuose vištiena yra verdama riebaluose, bet norėdama sumažinti kalorijų ir riebalų kiekį, ją tiesiog apkepinau nedideliame aliejaus kiekyje.

Kokią vištieną rinktis?

Norit sveikiau? Rinkitės vištienos krūtinėlę. Gabaliukai bus gražesni, mėsa liesesnė, ir patiekale bus mažiau kalorijų.

Norisi skaniau? Vienareikšmiškai naudokite vištienos kulšelių mėsą 🙂 Ji bus sultingesnė, minkštesnė, bet tuo pačiu ir riebesnė. Tad rinkdamiesi vištienos tipą, apsvarstykite ko labiau reikia- skaniau ar sveikiau.

Bet tikrai galiu pasakyti, jog su vištienos krūtinėle gaunasi ne ką prasčiau, tik mėsa šiek tiek sausesnė.

Kokius produktus naudojau?

Šį kartą pasinaudojau Azijos savaitės pasiūlymais Lidl Lietuva, ir naudojau Vitasia saldžiarūgštį padažą bei to paties prekės ženklo basmati ryžius.

Kalbant būtent apie ryžius, dažniausiai renkuosi būtent basmati. Juos lengviausia išvirti taip, jog jie būtų birūs, purūs ir tiesiog atrodytų žymiai gražiau už trumpagrūdžius ryžius! Na o pirkdama 2kg. Vitasia ryžių sutaupiau, nes gavau labai gerą kokybę už priimtiną kainą 🙂

Jau greitai pasidalinsiu žingsnis-po-žingsnio įrašu, kaip išsivirti tobulus ryžius. Daugiau jokių ryžių košių!

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

6 Comments

  1. Visiskai nesigavo 🙁 gavos omletas… Gaila

     
    • Ech 🙁 Nežinau ties kuria vieta galėjo nesigaut, bet kai sudedat vištieną į keptuvę reikia viską labai greitai atskyrinėt kad nesuliptų į vieną gabalą, o tada iš abiejų pusių apskrudint ant aukštesnės ugnies, kad tešla būtų tvirta ir traški.

       
  2. Gaminau, labai skanu!!!

     
  3. Pavyko puikiai! ačiū 🙂

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *