Sultinga antiena medaus padaže

Visiems sakantiems jog antiena yra sausa ir neskani, turiu atkirtį: kaip iškepsi, taip ir turėsi! Šiandien gaminome ir ragavome nuostabią sultingą antieną medaus padaže, skoniu prilygstančią neprastam restoranui. Netikit? Išbandykit 😉

Ingredientai

  • 2 antienos file gabalėliai;
  • Žiubsnis druskos;
  • Žiubsnis malto kajeno pipiro;
  • Žiubsnis šviežiai maltų pipirų;
  • 100 ml vištienos sultinio;
  • 2 valg. šaukšt. medaus;
  • 2 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • 2 valg. šaukšt. ryžių vyno;
  • 1 valg. šaukšt. tarkuoto imbiero;
  • 1 arbat. šaukšt. pomidorų pastos;
  • Žiubsnis čili pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C.
  2. Antieną įtriname druska, pipirais ir kajenu.
  3. Keptuvėje, kurią galima naudoti ir orkaitėje, įkaitiname lašelį aliejaus ir dedame antieną odele žemyn. Kepame 5 minutes kol odelė apskrus, tada apvertus pakepame dar minutę. Jeigu antiena išskiria daug riebalų, prieš apverčiant juos pašaliname iš keptuvės.
  4. Keptuvę su antiena perkeliame į orkaitę ir kepame tol kol mėsa iškeps. Tam patikrinti tiesiog smeigiame medinį pagaliuką. Kepimo laikas priklauso nuo kepamų gabalėlių dydžio ir kaip keptos mėsos norite – aš visada renkuosi pilnai iškepusią. Antieną suvyniojame į folją ir padedame į šalį.
  5. Iš keptuvės išpilame visus riebalus, įpilame vištienos sultinį, medų, sojų padažą, ryžių vyną, imbierą, pomidorų pastą, citrinų sultis ir čili prieskonius. Viską gerai išmaišome ir kaitiname aukštoje temperatūroje, bemaišant verdame 2 minutes. Paliekame šiek tiek pravėsti, padažas šiek tiek sutirštės.
  6. Antieną supjaustome plonais griežinėliais ir gausiai apliejame padažu.

Burnoje tirpstančią antieną patiekiu su paprastomis salotomis ir keptomis bulvėmis su odelėmis. Bulves tiesiog sumaišau su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, įspaudžiu porą česnako skiltelių ir kepu orkaitėje – pačios skaniausios bulvės!

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*