Vienas mano mėgiamiausių būdų vištienos marinatui- naudoti kefyrą. Jo dėka vištiena iškepa minkšta ir sultinga.
Kai norisi traškios vištienos, ją apvolioju džiūvėsėliuose su prieskoniais, ir viską kepu orkaitėje.
Ingredientai
Marinatui:
- 1/2 a. š. druskos;
- 1/2 a. š. paprikos prieskonių;
- 1/4 a. š. česnakų granulių;
- 1/4 a. š. svogūnų granulių;
- Maltų juodųjų pipirų;
- 1 puodelis kefyro;
- 1/2 citrinos sulčių;
- 600 g. vištienos krūtinėlės juostelių.
Apvoliojimui:
- 1 1/4 puodelio kvietinių miltų;
- 4 v. š. džiūvėsėlių;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 v. š. druskos;
- 2-3 a. š. česnakų granulių;
- 1 a. š. paprikos prieskonių;
- 1 a. š. svogūnų granulių;
- 1/2 a. š. juodųjų pipirų.
- 2 kiaušiniai;
- 2/3 puodelio kefyro.
Kepimui:
- 2 v. š. sviesto.
Gaminimo eiga
- Sumaišome visus marinatui skirtus ingredientus, sudedame juostelėmis pjaustytą vištieną, dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą marinuotis porai valandų arba pernakt.
- Kiaušinius išplakame ir sumaišome su kefyru. Dubenėlį padedame į šalį. Kitame dubenyje sumaišome visus likusius ingredientus vištienos apvoliojimui.
- Nuo vištienos juostelių pašaliname marinato perteklių, voliojame sausame mišinyje, merkiame į kiaušinių plakinį, ir vėl apvoliojame sausame mišinyje. Viską dedame į kepimo skardą.
- Orkaitę įkaitiname iki 210 °C. Į skardą su vištiena dedame sviestą, ir viską perkeliame į orkaitę. Kepame 12 minučių, apverčiame, ir kepame dar 5-10 minučių, priklausomai nuo vištienos juostelių dydžio.
- Iškepusią vištieną paliekame pastovėti 2 minutėms, kad viršus taptų traškus. Patiekiame karštą.
Skanaus!
Aušra