Sultinga vištiena su rozmarinais

Sultinga vištiena su rozmarinais

Sveikiems pietums- itin universali vištienos krūtinėlė, kuriai panaudoti rasime šimtus būdų! Tai ne tiesiog mėsa, o tai TA sultinga, su tokiu skoniu, kurio nepamiršit.

O visa paslaptis- kepimo būdas bei kokybiškas Gallina Blanca ”Avecrem” vištienos sultinys su ypač grynu alyvuogių aliejumi, vištiena (laisvai laikomų vištų) ir dehidratuotomis daržovėmis. Be kokybiško sultinio neįsivaizduoju šaltojo metų laiko, nes jis mūsų šeimoje naudojamas bene kasdien, nuo sriubų iki įvairiausių troškinių, apkepų ir kitų šildančių patiekalų.

Ingredientai

  • 4 vištienos krūtinėlės puselių;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. smulkinto rozmarino (šviežio);
  • 3 v.š. ištirpinto sviesto;
  • 1 a.š. smulkinto česnako;
  • 2 v.š. citrinų sulčių;
  • 100 ml vištienos sultinioGallina Blanca”;
  • Citrinos skiltelių ir rozmarino šakelių pateikimui.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, vištienos krūtinėlę įtriname druska ir pipirais ir sudedame į keptuvę, kepame iš abiejų pusių po 5 minutes ant aukštos kaitros, kol apskrus. Vištieną perkeliame į kepimo indą.
  2. Vištienos sultinį sumaišome su citrinų sultimis, sviestu, rozmarinu bei česnaku, juo užpilame vištieną. Dedame į 200 °C orkaitę kepti 25-35 minutėms (kepimo laikas priklauso nuo vištienos gabaliukų dydžio).
  3. Jeigu kepant vištienos viršus pradeda sausėti, šauštu semiame sultinio ir juo apšlakstome mėsą. Puošiame citrinų griežinėliais, rozmarinų šakelėmis.

Sultinio dėka mėsa bus ypatingai sultinga, o česnakas su rozmarinu suteiks jai nepakartojamą skonį. Taip paruoštą paukštieną valgome tiesiog supjaustytą griežinėliais su įvairiausiais garnyrais, dedame į salotas, pietų dėžutes, naudojame sumuštiniams.

Aš ją labai mėgstu panaudoti įvairioms salotoms- praturtina baltymais, suteikia sotumo, salotas norisi valgyti vis dažniau. Ypač patogu neturint daug laiko gaminti, vištieną mėgsta ir dukrytė.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Gallina Blanca.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *