Vasara man yra apie šviežias daržoves tiesiai iš mamos daržo, puikią nuotaiką ir sode grilintą mėsytę. Rodos, ko daugiau reikia? Karštomis vasaros dienomis norisi lengvo maisto, tad mielai pasidalinsiu mūsų numylėtu tortilijų su grilinta vištiena receptu, kuris tikrai nepaliks nei vieno abejingo.
Šioms tortilijoms taip pat siūlau kefyro padažo receptą. Pasigaminkite šio padažo daugiau, ir vėliau jį naudokite vasariškoms salotoms, takams ir kitiems gaiviems daržoviniams patiekalams.
Šiam receptui naudojau jau pamarinuotą Grill & Fun vištieną (puikiai tinka skubantiems, tingintiems ar tiesiog nenorintiems mėsos marinuoti patiems). Jeigu Lidl Jums ne visai pakeliui, galite naudoti ir kitą keptą vištieną, kalakutieną.
Ingredientai
Tortilijoms:
- Kvietinių tortilijų;
- Salotų lapų;
- Pomidorų;
- Laiškinių svogūnų;
- Šaltai rūkytų kiaulienos kumpio juostelių;
- Čederio sūrio;
- Vištienos vidinės filė Grill & Fun.
Padažui:
- 3 v.š. kefyro;
- 2 v.š. grietinės;
- 2 v.š. majonezo;
- 1/2 a.š. smulkintų krapų;
- 1 česnako skiltelė;
- 1/2 a.š. džiovintų svogūnų granulių;
- 1/5 a.š. druskos;
- Žiupsnis juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga
- Paruošiame padažą: sumaišome visus ingredientus, ir dedame į šaldytuvą atvėsti.
- Vištieną iškepame ant grilio.
- Iškepame kumpio juosteles, riebalų perteklių sugeriame popieriniais rankšluosčiais. Atvėsus susmulkiname.
- Tortilijos lakštą aptepame paruoštu padažu, dedame salotos lapų. Ant viršaus- gabaliukais pjaustytus pomidorus, tarkuotą čederio sūrį, vištienos gabalėlius, kumpio gabalėlius, ir viską apšlakstome padažu.
- Tortilijų kraštus užlenkiame, suvyniojame, ir perpjauname pusiau.
Kadangi tortilijas valgo ir vaikai, vištieną kepam ne ant tiesioginės ugnies, papildomai naudojam tinklelį. Taip ji mažiau apskrunda, gal kiek daugiau jausmo, kad buvo kepta ne ant ugnies bet orkaitėje 😀 Bet vistiek yra grilio skonio. Tad turintiems mažylius rekomenduoju tokį kepimo būdą, o vyresni vištieną jau gali kepti ir ant tiesioginės ugnies, ir tiesiai ant grotelių- kaip kam patinka. Su vaikais visada stengiuosi kuo mažiau stipriai apkepto, skrudinto maisto.
Skaniausia tortilijas valgyti iškart, vos tik susivyniojus tortiliją, kol vištiena dar šilta.
Drąsiai galite ir paimprovizuoti, naudoti kitą jau paruoštą kepimui mėsą. Visą šią vasarą LIDL parduotuvėse rasite platų Grill & Fun mėsos, sūrio kepimui bei kitų grilio reikmenų pasirinkimą, tad kepimui pasiruošite visiškai be vargo!
Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.
Skanaus!
Aušra