Troškinta vištiena su pomidorais

Vištiena rudeniškai. Sunaudojame paskutinius dar užsilikusius sultingus raudonus pomidorus, pradedame mėgautis šviežiais česnakais ir svogūnais iš mamos daržo. Taip, man labai pasisekė! 🙂

Ingredientai

  • 0.5 kg vištienos šlaunelių mėsos;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 svogūnas;
  • 2 morkos;
  • 200 g. pievagrybių;
  • 3 čiobrelio šakelės;
  • 100 ml balto vyno;
  • 450 ml vištienos sultinio;
  • 3 dideli ir minkšti pomidorai.

Gaminimo eiga

  1. Vištieną įmasažuojame druska ir pipirais pagal skonį. Dalį alyvuogių aliejaus įkaitiname keptuvėje ir kepame vištieną iš abiejų pusių po 5 minutes. Vištieną išimame iš keptuvės perkeldami ją į lėkštę.
  2. Likusį aliejų vėl įkaitiname keptuvėje ir suberiame spaustą česnaką, pjaustytas morkas, svogūną, grybus ir čiobrelio lapelius. Vis pamaišydami kepame apie 4 minutes. Supilame vyną, sutinį, suberiame smulkiai pjaustytus pomidorus, galima įberti dar šiek tiek druskos ir pipirų pagal skonį. Viską išmaišome, sudedame vištieną, uždengiame keptuvę ir troškiname ant silpnos ugnies dar maždaug 15 minučių.
  3. Patiekiame su ryžiais arba kitu garnyru. Papuošiame čiobrelių šakelėmis, smulkintomis petražolėmis arba kaparėliais.

Alkoholio nevartojantys vyną galit laisvai praleisti, į patiekalą įdėkit šaukštą marinuotų kaparėlių.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *