Troškintos ančiukų kulšelės, mėsa tiesiog krenta nuo kaulų

Troškintos ančiukų kulšelės

Troškintos ančiukų kulšelės- bene geriausias antienos receptas, kuriam nereikia daug vargo. Yra daug nuostabių antienos patiekalų, bet aš mėgstu paprastumą. Troškinau kulšeles gan ilgai, bet rezultate- pati minkščiausia antiena, kokią tik esu valgiusi 🙂

Jeigu antienos kulšeles norite kepti, sveiką ir liesą receptą turiu čia.

Na o jei labiau mėgstate nuo kaulų krentančią mėsą, nieko nelaukę gaminkite pagal šį receptą- daugumą ingredientų tikrai turėsite šaldytuve.

Ingredientai

  • 4 ančiukų kulšelių ”Lapino Puota”;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • 1 svogūno;
  • 3 morkų;
  • 2 saliero stiebų;
  • 4 česnako skiltelių;
  • 4 lauro lapų;
  • 1 a. š. raudonėlio;
  • 2 cinamono lazdelės;
  • 1 žvaigždinis anyžius;
  • 800 g. pomidorų savose sultyse;
  • 200 g. vištienos sultinio;
  • 40 g. konservuotų jelapenų;
  • 40 g. kaparių;
  • 80 g. žaliųjų alyvuogių.

Gaminimo eiga

  1. Antienos kulšeles apiberiame druska, pipirais, ir paliekame pastovėti 15 minučių kambario temperatūroje.
  2. Orkaitei atspariame inde arba keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudedame antienos kulšeles. Vidutinio stiprumo temperatūroje kepame iš abiejų pusių apie 15 minučių arba tol, kol kulšelės lengvai apskrus. Mėsą perkeliame į lėkštę, iš keptuvės išpilame antienos riebalus.
  3. Keptuvėje apkepiname svogūno griežinėlius. Sudedame pjaustytas morkas, česnaką, salierą. Įberiame druskos, paprikos prieskonių, šiek tiek čili, išmaišome ir kepiname apie 10 minučių.
  4. Supilame pomidorus ir sultinį, suberiame lauro lapus, raudonėlį, cinamono lazdeles, anyžių, jelapenus, kaparius, alyvuoges. Užvirus, sudedame antienos kulšeles, uždengiame dangčiu ir dedame į 180 °C orkaitę troškintis 1.5 valandoms.

Antiena troškinasi gan ilgai, bet laukti tikrai verta: mėsa tiesiog kris nuo kaulų, bus itin sultinga. Net mano šeimyna, nemėgstanti antienos, šį kartą sakė kad buvo be galo skanu. Pavyko!

Antieną valgėme su keptomis bulvių skiltelėmis.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *