Vištiena bananiniame kečupe

Dalinuosi dar vienu vištienos receptu. Kiekvieną kartą ją gaminu vis kitaip, tad niekad neatsibosta! Šį kartą su bananais. Taip, teisingai išgirdote – su bananais! 🙂 Nerimaut nereikia, pilvo tikrai nesusuks, tiesiog suteiks vištienai malonų aromatą ir švelnų skonį. Susidomėjot? Išmėginkit! 🙂

Ingredientai

Bananiniam kečupui reikės:

  • 1/2 banano;
  • 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 1/3 svogūno;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1/3 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1/5 arbat. šaukšt. muškato;
  • 1/3 puodelio vandens;
  • 1 valg. šaukšt. obuolių sidro acto.

Marinatui reikės:

  • 600 g. vištienos;
  • 1/5 puodelio sojų padažo;
  • 2 valg. šaukšt. bananinio kečupo;
  • 1 valg. šaukšt. ctrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. trinto česnako;
  • 1 valg. šaukšt. smulkiai tarkuoto imbiero.

Gaminimo eiga

  1. Kečupo paruošimas. Įdedame smulkintą bananą, svogūną, pomidorų pastą ir česnaką į blenderį, viską sumalame iki vientisos masės. Viską sudedam į puodą, įpilame vandenį, actą, suberiame cukrų ir prieskonius. Viską kaitiname ant silpnos ugnies tol kol įgaus kečupo konsistenciją. Atvėsiname.
  2. Visus marinato ingredientus sumaišome, sudedame stambiai pjaustytą vištieną ir uždengus paliekame šaldytuve pernakt.
  3. Medinius iešmelius prieš kepant pamirkome vandenyje bent 30 minučių. Suveriame vištieną, iešmelius apipurškiame alyvuogių aliejuje ir kepame grilyje 4-5 minutes iš visų pusių. Prieš iškepant, vištieną pertepame likusiu bananiniu kečupu ir baigiame kepti.

Patiekiame su šviežiomis daržovėmis.

 

 

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *