Dalinuosi dar vienu vištienos receptu. Kiekvieną kartą ją gaminu vis kitaip, tad niekad neatsibosta! Šį kartą su bananais. Taip, teisingai išgirdote – su bananais! 🙂 Nerimaut nereikia, pilvo tikrai nesusuks, tiesiog suteiks vištienai malonų aromatą ir švelnų skonį. Susidomėjot? Išmėginkit! 🙂
Ingredientai
Bananiniam kečupui reikės:
- 1/2 banano;
- 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
- 1/3 svogūno;
- 1 skiltelė česnako;
- 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
- 1/3 arbat. šaukšt. cinamono;
- 1/5 arbat. šaukšt. muškato;
- 1/3 puodelio vandens;
- 1 valg. šaukšt. obuolių sidro acto.
Marinatui reikės:
- 600 g. vištienos;
- 1/5 puodelio sojų padažo;
- 2 valg. šaukšt. bananinio kečupo;
- 1 valg. šaukšt. ctrinos sulčių;
- 1 valg. šaukšt. trinto česnako;
- 1 valg. šaukšt. smulkiai tarkuoto imbiero.
Gaminimo eiga
- Kečupo paruošimas. Įdedame smulkintą bananą, svogūną, pomidorų pastą ir česnaką į blenderį, viską sumalame iki vientisos masės. Viską sudedam į puodą, įpilame vandenį, actą, suberiame cukrų ir prieskonius. Viską kaitiname ant silpnos ugnies tol kol įgaus kečupo konsistenciją. Atvėsiname.
- Visus marinato ingredientus sumaišome, sudedame stambiai pjaustytą vištieną ir uždengus paliekame šaldytuve pernakt.
- Medinius iešmelius prieš kepant pamirkome vandenyje bent 30 minučių. Suveriame vištieną, iešmelius apipurškiame alyvuogių aliejuje ir kepame grilyje 4-5 minutes iš visų pusių. Prieš iškepant, vištieną pertepame likusiu bananiniu kečupu ir baigiame kepti.
Patiekiame su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!
Aušra