Vištiena įdaryti cukinijų laiveliai

Įdarytomis cukinijų puselėmis greičiausiai jau nieko nebenustebinsi, tačiau gali nustebinti, jei skonis bus geriausias iš visų kažkada bandytų receptų! 🙂 Švelnaus skonio, patinka ir vaikams. Tobula prieskonių kombinacija šį paprastą patiekalą padaro TUO vieninteliu🫠

Valgom su šviežių daržovių salotomis arba bulvių piure.

Ingredientai

  • 4 mažų cukinijų;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui;
  • 500 g smulkintos vištienos;
  • 1 didelio svogūno;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 2 v.š. pomidorų pastos;
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio;
  • 1/4 a.š. druskos;
  • 1/5 a.š. juodųjų pipirų;
  • 1/2 a.š. džiov. česnakų granulių;
  • Žiupsnis čili dribsnių;
  • Žiupsnis rudojo cukraus;
  • 300 g trintų pomidorų;
  • 100 g tarkuotos mocarelos;
  • Petražolių patiekimui.

Gaminimo eiga

  1. Cukinijas nuplauname ir perpjauname pusiau.
  2. Arbatiniu šaukšteliu išskobiame minkštimą, kurį lengvai nusunkiame ir susmulkiname.
  3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kol suminkštės. Įspaudžiame česnaką.
  4. Sudedame smulkintą vištieną ir kepiname vis maišydami, kad nesušoktų dideliais gabalais. Suberiame visus prieskonius, dedame pomidorų pastą, išmaišome.
  5. Supilame trintus pomidorus, sudedame susmulkintą cukinijų minkštimą. Uždengiame keptuvę, troškiname 10 minučių. Atidengiame keptuvę, ir kepame dar ~5 minutes arba kol didžioji dalis sulčių išgaruos.
  6. Apkepintą mėsą dedame į išskobtas cukinijas, apiberiame tarkuotu sūriu ir kepame 180 C orkaitėje 25 minutes.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close