Įdarytomis cukinijų puselėmis greičiausiai jau nieko nebenustebinsi, tačiau gali nustebinti, jei skonis bus geriausias iš visų kažkada bandytų receptų! 🙂 Švelnaus skonio, patinka ir vaikams. Tobula prieskonių kombinacija šį paprastą patiekalą padaro TUO vieninteliu🫠
Valgom su šviežių daržovių salotomis arba bulvių piure.


Ingredientai
- 4 mažų cukinijų;
- Alyvuogių aliejaus kepimui;
- 500 g smulkintos vištienos;
- 1 didelio svogūno;
- 2 česnako skiltelių;
- 2 v.š. pomidorų pastos;
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio;
- 1/4 a.š. druskos;
- 1/5 a.š. juodųjų pipirų;
- 1/2 a.š. džiov. česnakų granulių;
- Žiupsnis čili dribsnių;
- Žiupsnis rudojo cukraus;
- 300 g trintų pomidorų;
- 100 g tarkuotos mocarelos;
- Petražolių patiekimui.
Gaminimo eiga
- Cukinijas nuplauname ir perpjauname pusiau.
- Arbatiniu šaukšteliu išskobiame minkštimą, kurį lengvai nusunkiame ir susmulkiname.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kol suminkštės. Įspaudžiame česnaką.
- Sudedame smulkintą vištieną ir kepiname vis maišydami, kad nesušoktų dideliais gabalais. Suberiame visus prieskonius, dedame pomidorų pastą, išmaišome.
- Supilame trintus pomidorus, sudedame susmulkintą cukinijų minkštimą. Uždengiame keptuvę, troškiname 10 minučių. Atidengiame keptuvę, ir kepame dar ~5 minutes arba kol didžioji dalis sulčių išgaruos.
- Apkepintą mėsą dedame į išskobtas cukinijas, apiberiame tarkuotu sūriu ir kepame 180 C orkaitėje 25 minutes.


Skanaus!
Aušra