Kepta vištiena su parmezanu kreminiame padaže

Vištiena pikantiškame padaže

Vištiena pikantiškame padaže, kepta su parmezano sūriu, aplieta kreminiu padažu su lengva gaivios citrinos rūgštele. Minkšta, neeilinio skonio, tiksianti su įvairiausiais garnyrais- nuo salotų iki makaronų.

Ingredientai

  • 2 vištienos krūtinėlės filė gabalėliai (perpjauti pusiau);
  • 1 a.š. prieskonių vištienai (arba druska, pipirai, česnakas);
  • 6 v.š. kvietinių miltų;
  • 6 v.š. tarkuoto kietojo sūrio;
  • 2 v.š. sviesto;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 150 ml vištienos sultinio;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1 a.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 1 v.š. miltų;
  • 1 v.š. kaparėlių;
  • Druskos.

Gaminimo eiga

  1. Vištienos file gabalėlius lengvai pamušame plaktuku ir paprieskoniuojame.
  2. Miltus sumaišome su tarkuotu kietuoju sūriu, ir šiame mišinyje apvoliojame vištieną iš abiejų pusių.
  3. Keptuvėje ištirpiname sviestą, įpilame alyvuogių aliejų ir gerai įkaitiname. Dedame vištieną, kepame iš abiejų pusių. Po kelių minučių kepimo keptuvę uždengiu dangčiu ir leidžiu kelias minutes kepti uždengtai, taip vištiena bus minkštesnė. Atidengiam, leidžiam dar šiek tiek pakepti ir apskrusti. Išimame iškepusią vištieną iš keptuvės.
  4. Toje pačioje keptuvėje pakepiname smulkintą česnaką, supilame sultinį su citrinos sultimis, įmaišome grietinėlę. Užverdame, sumažiname ugnį ir leidžiam pavirti keletą minučių. Beriame kaparėlius, įmaišome šaukštą miltų, šiek tiek druskos (jeigu trūksta).
  5. Sudedame vištieną atgal į keptuvę, sumaišome su padažu ir pašildome. Patiekiame karštą iškart.

Vištiena išties išskirtinio skonio, paruošti užtruksite neilgai. Svarbiausia, jog mėsa kepant neišsausėja.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*