Vištiena kiniškai sojų padaže

Vištiena sojų padaže

Traškūs vištienos gabaliukai vilioja visada! Esu didelė kinų maisto fanė, bet dažniausiai jį gaminu namuose- ne visada pavyksta gauti tai, ką užsisakai. Su kinų maisto restoranais Lietuvoje yra tikra loterija 🙂

Ši vištiena su sojų padažu yra Tso vištienos atitikmuo. Nežinau, ar patys kinai šio patiekalo neišjuoktų, bet mano skoniui jis išties puikus. Tiems kartams, kai norisi traškaus sūrumo, su čili prieskoniu. Dangus žemėje!

Ingredientai

  • 450 g vištienos kulšelių mėsos;
  • 1 kiaušinis;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • 1/3 puodelio kvietinių miltų;
  • 1/3 puodelio krakmolo (pvz. kukurūzų);
  • 1 a. š. sezamų sėklų;
  • Aliejaus kepimui.

Padažui reikės:

  • 1 v. š. aliejaus;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1/3 a. š. čili dribsnių;
  • 1/2 puodelio vištienos sultinio;
  • 1 v. š. rudojo cukraus;
  • 1 a. š. krakmolo;
  • 4 v. š. sojų padažo.

Gaminimo eiga

  1. Išplakite kiaušinį su žiupsneliu druskos ir pipirų.
  2. Miltus sumaišome su krakmolu.
  3. Vištienos kulšelių mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  4. Aliejų įkaitiname keptuvėje arba platesniame puode.
  5. Vištienos gabaliukus merkiame į kiaušinio plakinį, apvoliojame miltuose ir dedame į aliejų kepti. Gabaliukų neglaudžiame vienas su kitu. Kepame iš abiejų pusių apie 8 minutes, kol vištiena paruduos. Iškepus dedame ant popierinių rankšluosčių riebalų pertekliui sugerti.
  6. Padažui nedideliame puode įkaitiname šaukštą aliejaus. Suberiame smulkintą česnaką ir čili dribsnius, kelias sekundes pakepiname. Supilame sultinį, sojų padažą, suberiame cukrų ir šaukštelį krakmolo. Maišome tol, kol padažas sutirštės.
  7. Į padažą suberiame iškeptą vištieną, išmaišome. Padažas turi padengti visą mėsą.
  8. Patiekdami vištieną apiberiame sezamo sėklomis.

Sojų padažą rekomenduoju rinktis turintį mažiau druskos, arba naudoti sultinį be druskos. Pasirinkę sojų padažą su dideliu druskos kiekiu galite lengvai nusūdyti vištieną.

Šią vištieną galite maišyti su sojų pupelėmis arba anakardžių riešutais: puikus derinys, vištienai suteiks traškumo.

Taip pat labai tinka šią vištieną patiekti su lengvai apvirtais brokoliais- tobula kombinacija.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*