Vištienos ir šparagų troškinys

Vištiena su šparagais

Vienas greičiausiai paruošiamų ir mano mėgiamiausių vištienos patiekalų yra WOK’as. Gaminimo principas yra vienodas (kepti WOK keptuvėje ant aukštos ugnies dažnai maišant), bet skonių galima išgauti kuo įvairiausių!

Kai noriu greitai ir skaniai, ruošiu būtent WOK’ą. Ir nebūtinai vištienos, jį galima gaminti iš ko tik nori, na o patiekti standartiškai su ryžiais arba mėgstamais makaronais, pavyzdžiui ryžių ar kiaušininiais noodles.

Šį kartą gaminau vištienos WOK’ą su smidrais, juk pats jų sezono įkarštis! Derinau ruduosius pievagrybius, o viską vainikavo tirštas sojų padažas.

Ingredientai

  • 350 g. vištienos kulšelių mėsos;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus kepimui;
  • Sauja šparagų/smidrų;
  • 150 ml vištienos sultinio;
  • 50 ml sojų padažo;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 v.š. rudojo cukraus;
  • 1 a.š. skrudintų sezamų aliejaus;
  • 1 v.š. kukurūzų krakmolo;
  • Sezamų sėklų;
  • Svogūnų laiškų.

Gaminimo eiga

  1. Vištienos kulšelių mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais. WOK keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame vištieną ir ant aukštos ugnies maišydami kepame apie 4-5 minutes.
  2. Suberiame smidrus, perpjautus pusiau, stambiai supjaustytus pievagrybius, ir kepame dar apie 4 minutes, arba kol vištiena iškeps.
  3. Sumaišome sultinį, sojų padažą, cukrų, išspaustą česnaką, sezamų aliejų, ir viską pilame į keptuvę.
  4. Krakmolą sumaišome su 2 šaukštais vandens ir pilame į keptuvę. Viską gerai išmaišome ir, padažui užvirus, nukeliame nuo ugnies.
  5. Patiekiame apibėrus smulkintais svogūnų laiškais, sezamų sėklomis.

Mano patiekalai dažnai gimsta iš to, ką turiu šaldytuve. Kas smagiausia, rezultatas visada džiugina 🙂

Būtent šiam patiekalui dar puikiai tiktų sojų pupelės, jos suteiktų malonaus traškesio.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*