Vištienos iešmeliai su daržovėmis

Vištienos iešmeliai sojų padaže

Greita pietų idėja iš to, ką dažniausiai turime šaldytuve, ir vienas iš būdų, kaip skaniai ir sveikai iškepti vištieną.

Kepimas grilyje mėsai suteikia įdomesnio skonio, ji iškepa gerokai greičiau, negu kepant įprastame orkaitės karšto oro srauto rėžime.

Ingredientai

  • 450 g vištienos krūtinėlės;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 geltonoji paprika;
  • 10 rudųjų pievagrybių;
  • Kiaulienos kumpio juostelių;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Marinatui:

  • 100 ml sojų padažo;
  • 50 ml konservuotų ananasų sulčių;
  • 1 v. š. ryžių acto;
  • 1 v. š. rudojo cukraus;
  • 3 česnako skiltelių;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

  1. Paprikas supjaustome kubeliais, grybus perpjauname pusiau ir suberiame į dubenį. Beriame šiek tiek druskos, pipirų ir šlakelį alyvuogių aliejaus. Išmaišome.
  2. Sumaišome sojų padažą, ananasų sultis, ryžių actą, cukrų, alyvuogių aliejų ir smulkintą česnaką.
  3. Supjaustome vištieną nedideliais gabaliukais ir sudedame į marinatą. Palaikome 30 minučių.
  4. Veriame viską ant iešmelių miksuodami: vištienos gabalėlius, paprikas, grybus, vėl vištieną. Kas antrą-trečią vištienos gabalėlį apvyniojame kumpiu.
  5. Kepame grilio gėžime (300 °C) 12 minučių, bekepant apverčiame kad mėsa gražiai apkeptų iš visų pusių, galima pašlakstyti likusiu marinatu, kad mėsa būtų minkštesnė.

Patiekiame su mėgiamu garnyru: salotomis, kruopomis, daržovėmis.

Vištienos iešmeliai

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *