Cukinijų blyneliai su vištiena ir daržovėmis

Vištienos ir cukinijų blyneliai

Mano eksperimento tešla gavosi per skysta kotletams, nenorėjau jokių extra angliavandenių, tad sakau bus gerai ir vištienos/cukinijų blynai. Ir puikiai pavyko! Nedėjau jokio sūrio ar krakmolo, ką įprastai naudoju produktų sujungimui ir papildomam minkštumui. Labai patiko skonis, tinka bei patinka mano mažylėms. Jeigu valgo tik suaugę, galima nepagailėti ir daugiau druskos, aštresnių prieskonių- ką tik mėgstate.

Manau jog viena iš puikaus skonio priežasčių- kokybiška mėsa. Jau kuris laikas atsakingai renkuosi mėsą, neperku bet ko. Stengiuosi visada atkreipti dėmesį, jog mėsa būtų iš kaimo, tiesiai iš ūkininkų, galbūt net auginta ekologiškai. Skonis nuo pigios prekybos centrų mėsos skiriasi kaip diena ir naktis, tiesą sakant su bloga mėsa esu sugadinusi ne vieną patiekalą. Dabar visada renkuosi galbūt rečiau valgyti mėsą, bet tik kokybišką! Dėl to sugadinti patiekalą jau man yra praktiškai neįmanoma. Beje, pirkite ne mėsos faršą, o smulkintą mėsą. Skirtumas didelis: farše yra priedų, smulkintoje mėsoje- ne 🙂

O dabar prie blynelių!

Ingredientai

  • 300 g. smulkintos vištienos (liko nuo vakarykščio patiekalo);
  • 150g tarkuotos cukinijos (nusunktos);
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 2 v.š. smulkintų krapų;
  • 1 mažo kiaušinio;
  • Vištienos prieskonių;
  • Kvapiųjų pipirų;
  • Druskos;
  • Aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Morką sutarkuojame, svogūną smulkiai supjaustome ir pakepame, kol suminkštės.
  2. Cukiniją sutarkuojame ir išsunkiame.
  3. Cukiniją kartu su apkeptomis daržovėmis suberiame į mėsą. Įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, smulkintus krapus ir gerai išmaišome.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų, formuojame blynelius ir kepame iš abiejų pusių ~15minučių, priklausomai nuo blynelių storumo.

Šie vištienos ir cukinijų blyneliai gaunasi minkštučiai ir sultingi.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *