Vištienos ir traškių ryžių salotos

Dievini meksikietišką virtuvę?🌮🇲🇽🌯 Tada šios vištienos ir traškių ryžių salotos kaip tik tau!🥗

Puiki proga išmėginti kažką naujo, kai įprasti vištienos receptai jau yra gerokai pabodę. Taip pat jeigu turite virtų ryžių likutį, kurio jau niekas antrą kartą valgyti nebenori, čia proga juos prikelti antram gyvenimui, ir pagerinti salotų tekstūrą traškiais, gardžiais ryžiais.

Ingredientai

Vištienai:

  • 450g vištienos šlaunelių mėsos;
  • 2 a.š. tacos arba fajita prieskonių;
  • Aliejaus kepimui.

Ryžiams:

  • 1 puodelis virtų ryžių;
  • Mėgiamų prieskonių;
  • Druskos;
  • Alyvuogių aliejaus.

Salotoms:

  • Agurkas;
  • Mėlynasis svogūnas;
  • Pomidorai;
  • Petražolės.

Padažui:

  • 3 v.š. graikiško jogurto;
  • 2 v.š. tahini (sezamų pastos);
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • Šlakelis citrinos sulčių;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1/2 a.š. klevų sirupo;
  • 1/2 a.š. druskos.

Gaminimo eiga

  1. Vištieną supjaustome mažais gabaliukais, sumaišome su fajita prieskoniais ir iškepame. Perkeliame į lėkštę.
  2. Virtus ryžius paskleidžiame ant kepimo popieriumi patiestos skardos, apšlakstome aliejumi ir beriame mėgiamų prieskonių (naudojau druską, pipirus ir žoleles). Kepame 200 C orkaitėje 30 minučių.
  3. Daržoves supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir suberiame į dubenį.
  4. Sumaišome visus padažo ingredientus.
  5. Į daržoves beriame keptą vištieną, keptus traškius ryžius, pilame padažą ir viską gerai išmaišome.

Sandariame inde šaldytuve šios salotos stovės ir bus vis dar skanios net kelias dienas! Puikiai tiks pietų dėžutėms, kai nėra galimybės pasišildyti maisto🌱

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close