Kai norisi kažko paprasto, žinomo, bet tuo pačiu nenuobodaus, bandom senus gerus receptus su lengvomis improvizacijomis. Kepsniai, kotletai- dažnas patiekalas mano virtuvėje, ypač kai skubu arba neturiu daug noro galvoti, ką įdomaus pasigaminti.
Vištienos kepsneliai arba, kaip mums įprasta vadinti, karbonadai. Greita, skanu, o keletas prieskonių gali įprastą patiekalą paversti visai nepaprastu.
Ingredientai
- 500 g. vištienos krūtinėlės;
- 1/2 puodelio tarkuotos mocarelos;
- 2 kiaušinių;
- 1 v. š. kvietinių miltų;
- 1 puodelis panko džiūvėsėlių;
- 1 v. š. raudonėlio;
- 2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;
- 1/2 a. š. česnako granulių;
- Druskos;
- Maltų juodųjų pipirų;
- Petražolių;
- Citrinos griežinėlių;
- Alyvuogių aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę padaliname į vienodas vidutinio storio filė dalis. Lengvai pasūdome, apiberiame pipirais ir paliekame pastovėti 10 minučių.
- Dubenėlyje išplakame kiaušinius, įmaišome šaukštą miltų. Į gilią lėkštė suberiame panko džiūvėsėlius, raudonėlį, tarkuotą citrinos žievelę, česnako granules ir šiek tiek maltų juodųjų pipirų.
- Vištienos filė merkiame į kiaušinių plakinį, leidžiame nuvarvėti, ir voliojame panko džiūvėsėliuose iš abiejų pusių. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir kepame kepsnelius iš abiejų pusių po 2 minutes, kol džiūvėsėliai įgaus auksinę spalvą.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Apkeptą vištieną dedame ant kepimo popieriumi patiestos skardos. Ant kepsnelių dedame tarkuotos mocarelos, ir dedame kepti į orkaitę apie 10 minučių.
- Ant iškepusių kepsnelių dedame citrinos griežinėlius, apiberiame smulkintomis petražolėmis. Valgome karštus.
Vištiena minkšta, švelnaus skonio.
Dar viena šio recepto variacija- po džiūvėsėlių kepsnelius merkti į smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, pvz. Parmigiano Reggiano arba Pecorino Romano.
Skanaus!
Aušra