Greitai paruošiami ir sveiki vištienos kepsneliai

Minkšti vištienos kepsneliai

Visai netyčia prisiminiau, jog prieš kokį 10 metų ar daugiau gamindavau tokius vištienos kepsnelius, kurie būdavo be galo skanūs ir sultingi. Nežinau ar pamenat, bet jie būdavo su vištiena, majonezu ir krakmolu! Neapsakomai skanūs, bet, žinoma, ir nesveiki.

Tai prisiruošiau pagaminti sveiką šių kepsnelių alternatyvą be majonezo ir krakmolo! Ir labai puikiai pavyko, taip kad misija įmanoma ir be majonezo.

Ingredientai

  • 700 g. vištienos krūtinėlės ”Skonio ženklas”;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 puodelis tarkuotos mocarelos;
  • 1/3 puodelio migdolų miltų;
  • Kelios šakelės šviežio baziliko;
  • Šviežių krapų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui.

Tzatziki padažui:

  • 1/3 ilgavaisio agurko iš ”Lidl turgelio”;
  • 4 v. š. graikiško jogurto;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. smulkintų krapų;
  • Šlakelis citrinų sulčių;
  • 1 česnako skiltelė;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Vištieną susmulkiname labai mažais gabalėliais ir perkeliame į dubenį.
  2. Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinius, įmaišome migdolų miltus, mocarelą, įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintus bazilikus su krapais, šiek tiek druskos bei pipirų, ir gerai išmaišome. Viską įmaišome į vištieną.
  3. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir su šaukštu formuojame kepsnelius. Kepame vidutinio stiprumo temperatūroje apie 6-8 minutes iš abiejų pusių. Aukštoje temperatūroje nerekomenduoju kepti, nes kepsneliai gali greitai apdegti, ir vidus neiškeps.
  4. Padažui sutarkuojame agurką ir tarkius nusunkiame. Į agurkus sudedame jogurtą, įpilame alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių. Įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintus krapus, šiek tiek druskos, pipirų, ir gerai išmaišome. Paliekame šaldytuve atvėsti.

Prie šių kepsnelių labai derėjo tzatziki padažas, valgėm su lengvom daržovių salotom. Majonezo net nepasigedau!

Patiekalui naudojau ”Skonio ženklo” vištieną iš Lidl Lietuva. Ši vištiena jau ilgas laikas mano mėgstamiausia, pakuotė nemeluoja- ji tikrai šviežia ir niekada neteko nusipirkti su nemaloniu kvapu. Na o dar minkštesniam rezultatui pasiekti galite naudoti ir vištienos šlaunelių mėsą. Ji šiek tiek riebesnė, bet bus minkštesnė.

Turiu dar vieną gerą vištienos kotletukų receptą, kurį galite rasti čia. Siūlau išmėginti abu, nes skoniai skirtingi, bet abu receptai puikūs.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

4 Comments

  1. Sveiki ar vietoj migdolu miltu galima naudoti paprastus miltus?

     
  2. Labai skanu. Rekomenduoju.

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *