Vištienos Tikka Masala

Vištienos Tikka Masala

Vištienos Tikka Masala, arba tiesiog vienas iš daugelio indiškų kario patiekalų. Puikios kreminės tekstūros padažas ir burnoje tirpstanti vištiena suvilios visus aštresnės mėsos mylėtojus.

Su Tikka Masala susidūriau prieš gerus 6 metus, gyvendama Londone. Kolegės indės mėgo gaminti savo tradicinius patiekalus, tarp jų ir šį karį, kuriais vaišindavo visus mus, savo kolegas. Kokios indiško maisto puotos būdavo! Daug aštrumo, aštrumo ir dar kartą aštrumo.

Ingredientai

  • 450 g. vištienos šlaunelių mėsos;
  • 200 ml natūralaus jogurto;
  • 1 v. š. tarkuoto imbiero;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 a. š. kumino;
  • 1 a. š. ciberžolės;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • Žiupsnis čili dribsnių;
  • 2 svogūnų;
  • Smulkintų petražolių arba kalendros;
  • 500 g. Tikka Masala kario padažo ”Vitasia”.

Gaminimo eiga

  1. Vištieną supjaustome kubeliais. Supilame jogurtą, įtarkuojame imbierą su česnaku, beriame kuminą, ciberžolę, druską ir čili dribsnius. Viską išmaišome ir marinuojame 1 valandą arba, geriausia, pernakt.
  2. Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus ir apkepiname vištieną. Jai įpusėjus kepti, perkeliame į lėkštę.
  3. Toje pačioje keptuvėje apkepiname smulkintus svogūnus, supilame ”Vitasia” masala padažą ir leidžiame užvirti. Suberiame vištieną, išmaišome, uždengiame keptuvę ir troškiname 15 minučių.
  4. Patiekiame su ryžiais, pagardiname smulkinta kalendra arba petražolėmis.

Patiekimui galite rinktis tiek baltuosius, tiek juoduosius ryžius. Juodieji verda ilgiau, tačiau jų maistinė vertė yra geresnė nei baltųjų.

Vietoje kalendros aš asmeniškai renkuosi naudoti petražoles, nes kalendros skonio netgi labai nemėgstu. Žalumynai ne tik suteikia aromatą, skonį, bet ir vizualiai pagyvina patiekalą.

Sudomino šis indiškas patiekalas? O galbūt norite pasigaminti kažką kito iš Azijos virtuvės?

Šią savaitę LIDL Lietuva parduotuvėse prasidėjo ir tęsiasi Vitasia- Azijos skonių savaitė, kurios metu rasite daug mano pamėgtų prduktų: WOK makaronų, ryžių makaronų, kiaušininių makaronų, saldžiarūgščio padažo, prieskonių, wasabi pastos, ryžių sushiams ir kitų produktų, kurių dėka galėsite pagaminti tikrai daug įvairiausių Japonijos, Kinijos, Tailando, Indijos ir kitų virtuvių patiekalų.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *