Amerikietiški blyneliai su kumpiu ir klevų sirupu

Amerikietiški blyneliai su kumpiu

Amerikietiško stiliaus blyneliai, patiekti su kumpiu ir klevų sirupu- tikra amerikietiška klasika. Iš pirmo žvilgsnio gal ir ne visiem tai pasirodytų puiki pusryčių idėja (neatrodė ir man), tačiau paragavus labai greitai pakeičiau nuomonę- jie puikūs!

Receptui įkvėpė šią savaitę prasidėjusi Amerikos skonių savaitė Lidl Lietuva parduotuvėse. Kumpio juostelės ir klevų sirupas tiesiog šaukte šaukė pasigaminti šiuos sūru-saldu blynelius. O kur dar visos kitos amerikietiškos pagundos: produktai dešrainiams, šaldyti svogūnų žiedai, picos ir daug kitų.

Jeigu kumpiu visgi nesusigundysit, galit gaminti tiesiog blynelių tešlą, į ją įmaišant šilauogių, arba patiekiant su klevų sirupu ir šviežiomis braškėmis. Išeitis yra kiekvienam skoniui!

Ingredientai

  • 200 g. kvietinių miltų;
  • 1.5 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 v.š. rudojo cukraus;
  • Žiupsnis druskos;
  • 25 g. sviesto;
  • 3 kiaušiniai;
  • 200 ml pieno.

Patiekimui:

  • Klevų sirupo;
  • Keptų kumpio juostelių;
  • Džiovintų svogūnų.

Gaminimo eiga

  1. Sumaišome miltus su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.
  2. Miltų viduryje šaukštu padarome duobutę, supilame ištirpintą sviestą, įmušame kiaušinius, supilame pieną ir viską gerai išmaišome.
  3. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus arba sviesto, formuojame blynelius ir kepame po dvi minutes iš abiejų pusių.
  4. Blynelius patiekiame aplieję klevų sirupu, gardiname keptu kumpiu, džiovintais svogūnais.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *