Amerikietiško stiliaus blyneliai, patiekti su kumpiu ir klevų sirupu- tikra amerikietiška klasika. Iš pirmo žvilgsnio gal ir ne visiem tai pasirodytų puiki pusryčių idėja (neatrodė ir man), tačiau paragavus labai greitai pakeičiau nuomonę- jie puikūs!
Receptui įkvėpė šią savaitę prasidėjusi Amerikos skonių savaitė Lidl Lietuva parduotuvėse. Kumpio juostelės ir klevų sirupas tiesiog šaukte šaukė pasigaminti šiuos sūru-saldu blynelius. O kur dar visos kitos amerikietiškos pagundos: produktai dešrainiams, šaldyti svogūnų žiedai, picos ir daug kitų.
Jeigu kumpiu visgi nesusigundysit, galit gaminti tiesiog blynelių tešlą, į ją įmaišant šilauogių, arba patiekiant su klevų sirupu ir šviežiomis braškėmis. Išeitis yra kiekvienam skoniui!
Ingredientai
- 200 g. kvietinių miltų;
- 1.5 a.š. kepimo miltelių;
- 1 v.š. rudojo cukraus;
- Žiupsnis druskos;
- 25 g. sviesto;
- 3 kiaušiniai;
- 200 ml pieno.
Patiekimui:
- Klevų sirupo;
- Keptų kumpio juostelių;
- Džiovintų svogūnų.
Gaminimo eiga
- Sumaišome miltus su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.
- Miltų viduryje šaukštu padarome duobutę, supilame ištirpintą sviestą, įmušame kiaušinius, supilame pieną ir viską gerai išmaišome.
- Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus arba sviesto, formuojame blynelius ir kepame po dvi minutes iš abiejų pusių.
- Blynelius patiekiame aplieję klevų sirupu, gardiname keptu kumpiu, džiovintais svogūnais.
Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.
Skanaus!
Aušra