Avižiniai blyneliai puikiai tinka netoleruojantiems glitimo, tereikia pasirinkti avižas be glitimo. Aš mėgstu jas tiesiog pati susimalti, na o jeigu neturite kuo malti, galite avižinius miltus tiesiog nusipirkti.
Migdolų miltai prideda specifinės tekstūros blynams, ir daugiau maistinės vertės.
Šokolado galima ir nedėti, mes šį kartą norėjome desertinių blynelių.

Iš nuorodyto kiekio gausime 2 blynelių porcijas.
Ingredientai
- 2 puodelių avižinių miltų (aš tiesiog sumaliau avižinius dribsnius);
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 1 v.š. cukraus;
- Žiupsnio druskos;
- 2 kiaušinių;
- 1 puodelio pieno;
- 40 ml ištirpinto sviesto;
- 4 šaukštai migdolų miltų;
- Šokolado gabalėlių.
Gaminimo eiga
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
- Išplakame kiaušinius ir juos sumaišome su pienu bei atvėsusiu ištirpintu sviestu. Viską supilame į miltus ir gerai išmaišome.
- Suberiame šokolado gabalėlius, beriame migdolų miltus (juos naudoju patirštinti tešlai ir specialiai tekstūrai sukurti, jeigu neturit- dėkite daugiau avižinių miltų).
- Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir kepame blynus iš abiejų pusių po 3 minutes.
Patiekiu su papildomais šokolado gabaliukais ir klevų sirupu🥞🥞


Skanaus!
Aušra