Avižų, kokoso ir greitos naminės becukrės uogienės pusryčiai

Saldūs pusryčiai nuotaikai pakelti! Na, gal labiau saldžiarūgščiai, bet lyginant su įprastiniais pusryčiais, man čia jau saldu 😀

Receptas iš Jamie Oliver knygos ”Every Day Superfood”. Mano pirmas kartas, kai naudoju receptą iš knygos. Įdomi patirtis, bet be savo improvizacijos negaliu pagamint lygiai tokio pat patiekalo 😀 Ši idėja man patiko dėl becukrės uogienės – ir kodėl gi anksčiau to nesugalvojau! Toks puikus būdas pateikti mėlynes kitaip. Ir tas teužima vos keletą minučių. Recepte buvo siūlyta naudoti krapų sėklas, bet jas pakeičiau sezamais.

Gaminsim 2 porcijas.

Ingredientai

  • 100 g. avižinių dribsnių;
  • 1 arbat. šaukšt. sezamų sėklų;
  • Sauja kokoso gabaliukų (stambių);
  • 6 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
  • 2 saujos mėlynių;
  • 1 mango vaisius;
  • 1 bananas;
  • 1/4 laimo;

Pasirinktinai: medaus arba klevų sirupo norintiems saldžiau.

Gaminimo eiga

  1. Į įkaitintą keptuvę suberiame avižas su sezamo sėklomis ir kokosu. Kepinam viską pastoviai maišydami tol kol šis gėris pradės skleisti aromatą ir lengvai pakeis spalvą. Suberiam viską į dubenėlius ir ant viršaus uždedame jogurto.
  2. Įkaitinam keptuvę ir sudedam mėlynes, įpilam šlakelį vandens. Kepam tol kol mėlynės suminkštės ir prasprogs. Patrinam šakute, pamaišom. Kai jau turėsit vientisą ”uogienės” masę, mėlynės bus paruoštos. Jas užpilame ant jogurto.
  3. Nupjauname mango šonus ir įpjauname kvadračiukais (kaip nuotraukoje). Paėmę už kraštų verčiame vaisių į kitą pusę kol gauname mango ežiuką 🙂 Bananą perpjaunam pusiau išilgai, ir kartu su mango dedame į lėkštę. Apšlakstome laimo sultimis.
  4. Galima valgyti taip, galima pagardinti medumi arba lašeliu sirupo.

Avižos šiame recepte gerokai pasotina, sakyčiau gan maloniai nustebino 🙂 Gaivus, gražus ir paprastas pagaminti pusryčių variantas. Rekomenduoju!

Skanaus,

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*