Baltyminiai blyneliai su bananais

Baltyminiai arba dažniau vadinami tiesiog proteino blyneliai yra puiki alternatyva tradiciniams miltiniams blynams. Tai bene vienas mėgiamiausių reguliariai sportuojančių žmonių pusryčių, kadangi baltymai yra pagrindinė mūsų raumenų statybinė medžiaga. Receptas gan paprastas, na o pačius blynus galima pasiskaninti kaip tik nori! Aš renkuosi riešutų sviestą, o kažkam kitam galbūt norėsis karamelės, šokolado, klevų sirupo, graikiško jogurto arba trintų uogų. Pagardus renkamės kiekvienas pagal save, nes kas galima vienam, kitam gali būti per daug arba per mažai 🙂

Šis kiekis 2 žmonėms.

Ingredientai

  • 2 bananai;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 puodelis avižų;
  • 1/2 puodelio kiaušinių baltymų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 arbat. šaukšt. maltų sėmenų;
  • 2 kaušeliai proteino miltelių (naudojau vanilės skonio);
  • Žiupsnis druskos bei cinamono.

Gaminimo eiga

  1. Visus produktus sudedu į blenderį ir sumalu iki tirštos masės. Įkaitinu keptuvę, papurškiu šiek tiek alyvuogių aliejaus ir su samteliu formuoju blynelius. Kepu iš abiejų pusių keletą minučių, blyneliai turi paruduoti.
  2. Blynelius patiekiu su bananais ir riešutų sviestu.

Blenderis labai pagelbėja nemėgstantiems maišyti tešlą -aš viena iš jų 🙂 Prie blynelių siūlau pasidaryti rytinės arbatos, kadangi jie  bus sausoki. Po tokių pusryčių valgyti nesinori labai ilgai!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *