Bananiniai blyneliai su šokoladu

Kulinariniai eksperimentai tęsiasi! Pripažinsiu, kepiau vaflius, bet finale gavosi blynai 🙂 Pasirodo, jog vafliams buvo per mažai miltų.. Bet nėra padėties be išeities – pamačiusi kad visi liks be pusryčių, greitai susigriebiau vietoj vaflių iškepti blynus, kurie gavosi tiesiog nuostabūs! Kartais tiesiog ima ir pasiseka 😉

Ingredientai

  • 1 puodelis speltos miltų;
  • 1/4 puodelio avižų;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 1 puodelis pieno (naudojau pieną be laktozės, bet gali būti ir paprastas arba augalinis);
  • 1 v. š. maltų sėmenų;
  • 2 bananai;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 1/4 puodelio smulkinto juodojo šokolado;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Maltus linų sėmenis užpilame vandeniu (tiek kad apsemtų) ir paliekame išbrinkti, tas truks tik keletą minučių.
  2. Sutriname bananus ir sumaišome su kepimo milteliais. Įpilame pieną, brinkintus sėmenis, druską, avižas, ir viską gerai išmaišome. Galiausiai įberiame miltus, vėl išmaišome, ir suberiame šokolado gabalėlius. Vėl išmaišius, tešlai leidžiame keletą minučių pastovėti.
  3. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir formuojame nedidelius blynelius, kepame iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.

Blynus skanaujame karštus, patiekiame su riešutų sviestu arba klevų sirupu, papuošiame uogomis.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *