Greitai paruošiami bananiniai vafliai be glitimo

Bananiniai vafliai be glitimo

Vafliai yra vienas iš mano mėgstamiausių greitų pusryčių variantų. Juos galima valgyti tiek saldžius, tiek sūrius, na o mano mėgstamiausi vafliai yra būtent saldūs 🙂

Juos gaminu visiškai paprastai, nes vaflius valgau tik rytais ir tikrai ryte neturiu noro ilgai sukinėtis virtuvėje, taip pat nevalgau glitimo turinčių produktų, tad kvietinius miltus pakeičiau avižiniais.

Labai gerai šiam receptui sunaudoti prinokusius bananus, kurių matome jog jau niekaip nesuvalgysime.

Ingredientai

  • 1 puodelis (150 g.) avižinių miltų;
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. tapijokos krakmolo;
  • 2 bananų;
  • 180 ml augalinio pieno;
  • 1 v. š. medaus;
  • 1/2 a. š. vanilės ekstrakto.

Patiekimui:

  • Bananai;
  • Agavų sirupas;
  • Graikiniai riešutai.

Gaminimo eiga

  1. Avižinius miltus dubenyje sumaišome su kepimo milteliais ir tapijokos krakmolu.
  2. Kitame dubenyje sutriname bananus, supilame augalinį pieną, medų ir vanilę, gerai išmaišome.
  3. Miltus supilame į dubenį su bananais, viską išmaišome.
  4. Įkaitiname vaflių keptuvę, lengvai apipurškiame augaliniu aliejumi arba patepame kokosų sviestu.
  5. Dedame keletą šaukštų tešlos į vaflių keptuvę ir kepame apie 4 minutes.
  6. Keptuvėje pakepiname smulkintus graikinius riešutus ir jais apiberiame vaflius, apšlakstome agavų sirupu.

Iškepusius ir dar karštus vaflius galime lengvai patepti sviestu. Valgome karštus ir mėgaujamės sveikais pusryčiais 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *