Saldžiųjų bulvių vafliai

Batatų vafliai

Saldi bulvė virta ar kepta man ne itin patinka, nes mano skoniui ji kiek per saldi, bet jas vaflio pavidalu galėčiau valgyt ir valgyt!

Galima patiekti tiek su saldžiais, tiek su sūriais priedais. Taip pat naudoti kaip garnyrą- gan originalus būdas patiekti saldžiai bulvei.

Kadangi miltų naudojame labai mažai, vafliai laikys formą, bet nebus traškūs- traškus bus tik paviršius. Jeigu mėgstate traškius vaflius, reikėtų dėti daug miltų ir paeksperimentuoti su tešla. Mano siekiamybė buvo- kuo mažiau miltų, kad vafliai laikytų formą ir būtų sveiki, tiktų valgyti ir vaikučiams.

Iš nurodyto kiekio pagaminsite 4-5 nedidelius vafliukus.

Ingredientai

  • 1 virtos/keptos saldžios bulvės;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 šaukšto miltų;
  • Žiupsnio druskos;
  • Žiupsnio kajeno pipiro.

Gaminimo eiga

  1. Bulvę sutrinam, įmušam kiaušinį ir gerai išmaišom. Beriam druską, kajeno pipiro, miltus ir vėl išmaišom.
  2. Vaflinę įkaitinam, papurškiam aliejumi, dedam tešlą ir kepam apie 5 minutes- kol vaflis paruduos ir sutvirtės.

Kaip paruošti bulvę

Greičiausia išvirti puode: supjaustau gabaliukais, sudedu į vandenį ir verdu kol suminkštės. Tas trunka apie 15 minučių.

Kitas variantas- kepti orkaitėje su lupena. Bulvę nuplaunam, nuvalom, aptepam aliejum ir dedam į orkaitę kepti apie 40 minučių (kepimo laikas priklauso nuo bulvės dydžio). Iškepus atvėsinam ir išskobiam minkštimą.

Man virti paprasčiausia. Vafliukai jėga, valgė net mano vyras, kuris dažnai nevalgo jokių naujovių.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *